News Flash:

Tarom reia zborurile pe ruta Bucuresti-Beijing

24 Martie 2014
839 Vizualizari | 0 Comentarii
Tarom va relua, posibil în iunie sau iulie, zborurile pe ruta Bucuresti-Beijing-Bucuresti, iar autoritatile chineze vor acorda sprijin ca procedurile sa fie gata rapid având în vedere ca multi turisti si oameni de afaceri din China sunt interesati sa vina în România, a anuntat vicepremierul Dragnea.
Linia aeriana Bucuresti-Beijing si retur a fost sistata în 2003, din ratiuni economice.
Aflat la Beijing, Dragnea s-a întâlnit cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli, cu care a discutat si problema traficului aerian între România si China.
"Un subiect pe agenda de discutii l-a reprezentat redeschiderea liniei aeriene Bucuresti-Beijing. Domnul vicepremier a fost informat ca Tarom a trimis toate solicitarile necesare. M-a asigurat ca, într-un timp foarte scurt, autoritatile competente din China vor trimite raspunsul oficial si vor invita Tarom sa poarte discutiile finale în ceea ce priveste orarul de decolare si aterizare", a anuntat Dragnea.
El a precizat ca autoritatile chineze acorda suport companiei Tarom, astfel încât este posibil ca, în urmatoarele luni, sa fie reluate zborurile pe aceasta ruta.
"Daca toate procedurile se desfasoara asa cum am fost asigurat astazi, undeva în luna iunie-iulie am putea veni în China cu un zbor direct de la Bucuresti la Beijing. Speram sa se întâmple lucrul asta, cei de la Tarom sunt pregatiti si cred avem foarte mari sanse ca, în iunie-iulie, sa aiba loc primul zbor între România si Beijing", a spus Dragnea.
El a adaugat ca refacerea legaturii aeriene dintre cele doua state nu este doar un deziderat al României, ci si al Chinei, având în vedere interesul turistic si de afaceri dintre cele doua state.
"Foarte multi turisti din China ar vrea sa vina, sa viziteze România si o linie directa Beijing-Bucuresti si invers ar fi foarte utila, inclusiv pentru oamenii de afaceri", a afirmat Dragnea.
În luna iulie, dupa ce premierul Victor Ponta a afirmat ca si-ar dori o cursa a operatorului national aerian catre China, directorul executiv de atunci al Tarom, Nicolae Demetriade, a declarat ca Tarom nu poate zbura la Beijing cu avioanele pe care le are în prezent.
"Ne dorim cu totii sa zburam nu doar la Beijing, ci si la New York sau în alte orase. Dar trebuie sa vedem posibilitatile pe care le avem si analizam orice sansa. În acest moment nu putem sa zburam la Beijing cu avioanele pe care le avem. Nu avem un avion care sa poata asigura acest lucru", a afirmat Demetriade, întrebat cum comenteaza declaratia lui Ponta.
Potrivit Tarom, exista în schimb trei solicitari scrise ale unor companii din China care doresc sa opereze pe ruta Bucuresti. Mediafax.ro

tarom bucuresti-beijing-bucuresti dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0948 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013014 (s)