News Flash:

Tariceanu: In ultimii ani, companiile aeriene prospera, numai Taromul nostru intra in picaj

21 August 2017
802 Vizualizari | 0 Comentarii
tarom oferta
Directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, si-a dat demisia, luni dimineata. Decizia sa a fost luata dupa ce la ultima sedinta de guvern premierul Mihai Tudose a criticat managementul acestuia, in ultimul an fiind inregistrate pierderi de peste 104 milionane lei.
Seful Tarom si-a inaintat demisia cu toate ca duminica anunta ca nu are motive sa plece de la conducerea companiei, argumentand ca a adus doua aeronave noi si ca a inceput restructurarea „deranjand unele grupuri de interese” care „vor sa dispara companiile de stat”.
Intrebat, la Digi TV, daca i s-a cerut demisia, directorul general de la Tarom a raspuns: „Nu am de ce sa-mi dau demisia. Pentru ce sa mi se ceara demisia, ca am adus doua aeronave noi? Ca am inceput restructurarea companiei? Am deranjat, probabil, unele grupuri de interese, dar asta e”.
In schimb, premierul Mihai Tudose a anuntat, duminica seara, ca va dispune Corpului de control sa investigheze, incepand de luni, situatia de la Tarom, companie care a inregistrat o pierdere istorica, el subliniind ca aceasta nu va fi inchisa sau vanduta, dar ca e necesar sa intre pe profit.
Corpul de control al premierului Mihai Tudose va merge luni la Tarom si la Compania Nationala de Investitii (CNI), au precizat, duminica, pentru Mediafax, surse guvernamentale.
Sursele citate au mentionat ca Tudose a luat aceasta decizie duminica, atunci cand s-a aflat la Guvern, dupa ce, vineri, in cadrul sedintei i-a cerut ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, sa dea explicatii legat de situatia de la TAROM.
Tudose, despre demisia directorului Tarom: Nu l-am convins eu, nu am vorbit cu el
Premierul Mihai Tudose a declarat, luni dimineata, referitor la demisia directorului general Tarom, ca nu l-a convins el, nu a vorbit cu acesta, precizand ca nu e cazul ca ministrul Transporturilor sa-si dea demisia.
Intrebat despre demisia directorului general Tarom, care ar fi spus ca este "curat ca lacrima", premierul Mihai Tudose a precizat: 'Despre lacrimi o sa mai vorbim noi. Ce spune domnia sa e problema domniei sale. Nu l-am convins eu, nu am vorbit cu el".
Totodata, Mihai Tudose a precizat ca ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, nu ar trebui sa-si dea demisia ca gest de onoare.
Tariceanu: In ultimii ani companiile aeriene prospera, numai Taromul nostru intra in picaj
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat la randul sau, luni, ca la Tarom trebuie pus un management profesionist, cu experienta in domeniul aviatiei, pentru ca in ultimii ani se remarca o explozie a transporturilor aeriene, cu companii care prospera, ”numai Tarom-ul nostru intra in picaj”.
”(Trebuie - n.r.) pus un management profesionist care sa fi lucrat, sa aiba exterienta in domeniul aviatiei, un consiliu de supravegehere cu oameni cu experienta, pentru ca in aceasta perioada de timp si nu ma refer la ultimele luni, ci la ultimii ani, cand este dupa cum vedeti o adevarata explozie a transporturilor aeriene, apar companii noi, companiilor existente prospera si dezvolta, numai Taromul nostru merge in picaj”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.
El a afirmat ca situatia Tarom este in subordonarea Ministerului Transporturilor si a prim-ministrului.
”Cred ca Parlamentul nu va asteptati sa aiba aici un rol principal. Sigur ca daca vor exista necesitati de schimbare a legislatiei in cea ce priveste functionarea companiei, sigur ca Parlamentul se poate implica”, a adaugat presedintele Senatului.
Dragnea: Nu ma intereseaza cine conduce Tarom; compania trebuie sa devina profitabila
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca nu il intereseaza cine va conduce Tarom, el aratand ca este interesat, insa, ca aceasta companie sa devina „puternica, stabila si profitabila”.
„Nu ma intereseaza cine conduce Tarom. Ma intereseaza ca aceasta companie sa devina ceea ce s-a stabilit in programul de guvernare, o companie aeriana puternica, stabila si profitabila”, a spus Dragnea.
Intrebat daca se impune o discutie in coalitie despre situatia de la Tarom, Dragnea a raspuns: „Nu. Daca va solicita ministrul Transporturilor sau premierul, vom discuta. Daca nu, nu. Este o chestiune strict legata de Executiv”. Mediafax.ro

mihai tudose tarom
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007323 (s)