News Flash:

Tariceanu ii cere presedintelui Iohannis sa verifice afirmatiile lui Basescu, daca DNA si SRI au scapat de sub orice control civil

29 Iulie 2016
913 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a facut vineri un apel public la presedintele Klaus Iohannis sa verifice afirmatiile fostului presedinte Traian Basescu, potrivit carora Romania s-a transformat intr-un stat mafiot, in care DNA si SRI sunt scapate de sub orice control civil.
"Afirmatiile lui Traian Basescu, potrivit carora Romania s-a transformat intr-un stat mafiot, au fost lipsite de orice echivoc, ele descriind o situatie inacceptabila, in care DNA si SRI sunt scapate de sub orice control civil, au acaparat si exercita puterea intr-un mod nelegitim in locul institutiilor democratice alese de cetateni", a afirmat Tariceanu, potrivit unui comunicat de presa emis de Senat. 
"In conditiile in care Comisia de supraveghere a activitatii SRI din Parlament este total ineficienta si nu dispunem de niciun alt instrument juridic, fac un apel public la presedintele Romaniei sa-si foloseasca intreaga autoritate si toate parghiile de care dispune, pentru a verifica la nivel institutional veridicitatea gravelor afirmatii facute de fostul presedinte al Romaniei", a explicat seful Senatului. 
Tariceanu i-a cerut sefului statului sa-si asume responsabilitatea demiterii sefei DNA Laura Codruta Kovesi si a adjunctului SRI Florian Coldea in cazul in care afirmatiile fostului presedinte sunt reale.
De asemenea, presedintele Senatului a mai spus ca a preferat sa astepte cateva zile dupa ce Basescu a spus ca Romania s-a transformat intr-un stat mafiot in speranta ca Iohannis "va lua o pozitie ferma".
"Din pacate, presedintele Iohannis a ramas pasiv, asa cum s-a intamplat si in alte situatii, cand ar fi trebuit sa actioneze. Continuarea acestei pasivitati ar confirma tacit realitatea infatisata de Traian Basescu si ar reprezenta o complicitate la perpetuarea conditiei Romaniei de stat mafiot", a sustinut presedintele Senatului.
In ultima perioada pozitiile publice ale lui Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, fosti adversari, au devenit tot mai convergente. Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi seara, ca nu crede ca liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a luat mita un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vantu, afirmand ca este posibil ''sa fi fost o sponsorizare pentru partid", ceea ce este "altceva''. Totodata, el a cerut schimbarea prim-adjunctilor la cele doua servicii de informatii cat mai repede, pe motiv ca acestia capata "putere formidabila " in timp si pot santaja.
''Noi am ajuns in momentul de fata sa avem niste generali care detin functia asta de vreo 11 ani, de prim-adjunct. Se strange o putere formidabila prin puterea informatiei care se aduna. Ori astfel de oameni la un moment dat trebuie sa plece. Ai nevoie de altceva, proaspat, pentru ca ei pot santaja. (…) Putem suspecta ca stiu destul de multe lucruri si despre judecatori si despre procurori'', a declarat fostul presedinte Traian Basescu, la B1 TV.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006098 (s)