News Flash:

Tariceanu despre o candidatura la prezidentiale: Nu este un lucru despre care sa spun ca nu ma preocupa. De foarte multe ori stau si ma intreb cum as face eu mandatul de presedinte

8 August 2018
592 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti seara, la Antena 3, ca o candidatura a sa la alegerile prezidentiale din 2019 nu este un lucru de care sa se sperie si ca de foarte multe ori sta si se intreaba cum ar face el mandatul de presedinte si ce ar trebui sa faca pentru Romania.
Intrebat daca isi doreste sa candideze la prezidentiale, Tariceanu a raspuns ca este un lucru care il preocupa.

„Nu as spune ca e un lucru de care sa ma sperii, dar nici nu sunt in momentul acesta manat de o ambitie nemasurata. Niciodata in politica eu nu am procedat in felul acesta. Cred ca cei care au ambitii, asa, necontrolate si nemasurate pana la urma ajung sa faca greseli. Am fost premier si poate un pas mai sus, altul nu mai exista, ar fi functia prezidentiala, ceea ce nu este un lucru care sa spun ca nu ma preocupa. De foarte multe ori stau si ma intreb cum ar trebui sa fie mandatul de presedinte, cum as face eu mandatul de presedinte, ce ar trebui sa fac pentru Romania, pentru ca pana in prezent eu vad o mare diferenta intre cum e descris in Constitutie rolul presedintelui si ce se intampla in realitate", a declarat Tariceanu, marti seara, la Antena 3.

El a adaugat ca PSD si ALDE urmeaza sa ia „o decizie deloc simpla" daca sustin un candidat unic la alegerile prezidentiale sau daca fiecare partid va candida cu propriul concurent.
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, pe 5 august, ca PSD are mai multe variante posibile pentru candidatura la presedintie, dar numele candidatului va fi anuntat abia dupa o analiza fara patima, sustinand ca "s-a dat ordin pe unitate" impotriva sa, desi nu a decis daca va candida. "Avem mai multe variante posibile. In momentul in care vom avea o analiza riguroasa fara patima, o vom adopta si vom merge cu ea la Cotroceni. De cateva luni lui Iohannis i s-a spus ca eu vreau sa candidez la prezidentiale. Din acel moment a dat ordin pe unitate, Hellvig, Dumbrava, Ciorcarlan, etc. Eu inca nu am luat aceasta decizie", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Presedintele PSD a mai spus ca decizia o va lua impreuna cu liderul ALDE. "Am vorbit cu domnul Tariceanu si am spus care este cea mai buna varianta, mergem impreuna, separat...", a mai spus Dragnea.

Pe 22 iulie, Liviu Dragnea a anuntat ca PSD si ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidentiale, candidat care ar putea fi de la PSD sau de la ALDE, Liviu Dragnea precizand ca analiza a inceput deja, separat, in cadrul celor doua formatiuni.

„Candidatul (la alegerile prezidentiale -n.r.) va fi desemnat dupa o analiza foarte serioasa si riguroasa, si nu pe orgolii. Si este posibil candidat unic. Am vorbit cu domnul Tariceanu si am convenit ca orice varianta este deschisa, insa o s-o pitrocim foarte bine si vom vedea care e varianta cu cea mai mare sansa de reusita. Va fi o decizie rationala, nu bazata pe orgolii, pe dorinte gaunoase, ci pe dorinta de castig. Pentru noi e important ca Alianta PSD-ALDE sa castige prezidentialele. Ori va avea candidat propriu. Lasam aceasta varianta deschisa in analiza, poate sa fie de la PSD, poate sa fie de la ALDE”, a declarat Liviu Dragnea, la Romania Tv.

Liderul PSD a mai spus ca analiza a inceput deja, fiind posibil si un anunt pana la finalul anului.

„Sunt analize complexe care se fac si o s-o terminam spre sfarsitul anului, la toamna. E posibil (sa facem si anuntul – n.r.). Facem separat (analiza – n.r.). Este inclusa in aceasta analiza (prezidentiale si europarlamentare - n.r.)”, a completat Dragnea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006223 (s)