News Flash:

Tariceanu, catre Opozitie: Dragi colegi, protocoalele dintre SRI si DNA nu va preocupa?

9 Mai 2018
915 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca ideea de lupta impotriva coruptiei este un demers politic si nu unul natural al statului de drept, intreband opozitia daca nu este deranjata de protocoale SRI cu institutii din sistemului judiciar.
"Ideea de lupta impotriva coruptiei inseamna un demers politic. Nu este un demers natural al statului de drept, o reactie reala a statului de drept, este o campanie organizata, la fel cum se organiza si in anii ’50, lupta impotriva burghezo-mosieriei, impotriva chiaburilor si asa mai departe. Si atunci, ca si acum, normele statului de drept erau calcate in picioare. Astazi, din partea reprezentantilor Opozitiei m-as fi asteptat macar o singura remarca legata de stadiul si de starea statului de drept din Romanie. Dragi colegi, protocoalele dintre SRI si DNA nu va preocupa? Colaborarile dintre SRI si CSM vi se par naturale, normale, astea sunt trasaturile statului de drept? (...) Mi-aduc aminte din copilarie, la o vizita a unei delegatii sovietice in Romania, Stalin murise. Ce se striga? Ce se scanda? Stalin! Asa stiau oamenii, asa invatasera.Am impresia ca si dvs ati ramas cu o placa de patefon la care s-a zgariat santuletul si care spune un singur lucru: Sa continuam lupta impotriva coruptiei! Cum o continuam?", a afirmat Tariceanu in plenul Senatului, unde a fost chemat de PNL, la "Ora Guvernului", ministrul Justitiei Tudorel Toader pentru a oferi explicatii legate de raportul GRECO.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a spus ca dezbaterea da senzatia ca revenim in la 1989.

“Nu inteleg de ce PNL a decis sa iroseasca timp pretios pentru a critica legile justitiei, cand acest proces a fost eminamente unul parlamentar. Putem, legitim, sa discutam cu domnul ministru despre planul de investitii in instante, carierul justitiei, dosar electronic si multe alte lucruri aflate pe agenda domniei sale si in programul de guvernare. Cred ca rolul dezbaterii de astazi este de a trage un semnal de alarma partenerilor nostri europeni ca au reusit sa internalizeze practici manipulatoare, prin analizarea in raport a unor texte neasumate politic, modificate in Parlament sau prin ignorarea cu buna stiinta a opiniilor neconforme, cu adevarul dinainte stiut de experti. Romania a derat cu buna credinta la structuri europene dupa 1990, in speranta ca ne vom dezvolta armonios. Sa ajungem astazi criticati (…) fara vreo referire la date concrete, pare ca revenim la 1989 ”, a spus Robert Cazanciuc.
 


raportul greco
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1882 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005979 (s)