News Flash:

Tanarul isi lasase acasa fetita de 5 anisori si acum astepta emotionat pe holul maternitatii nasterea celui de-al doilea copil. Fiorii erau tot mai mari si minutele pareau ore...

21 Octombrie 2017
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
casnicie
Tanarul isi lasase acasa fetita de 5 anisori si acum astepta emotionat pe holul maternitatii nasterea celui de-al doilea copil. O sa fie baiat? O sa fie fata? Medicina vremii nu ii raspunsese la intrebarea pe care si-o punea de noua luni iar acum mai erau cateva minute si avea sa afle. Fiorii erau tot mai mari si minutele pareau ore. Asezase buchetul de flori pe un scaun si se plimba pe coridor, dintr-un capat in celalalt, cand aparu doctorul care s-a dus spre el, tacut, si l-a batut pe umar. I-a spus ca are o fetita, apoi i-a intins palma dreapta in care tinea o verigheta de aur si i-a spus ca ii pare rau. Nu putuse sa faca nimic...

Femeia facea mancare. Pentru ca sotul ei era plecat pe un mare santier al tarii din acea vreme, gatea acum doar pentru copiii ei, o fetita de trei ani si un baiat de doi.
Un accident de munca...
Diriginta postei din sat aflase prima. De la ea, au aflat si altii, vestea se raspandea in sat cu repeziciune. Numai femeia gatea linistita in continuare, cu copiii juncandu-se in preajma ei si cu gandul la sotul care avea sa se intoarca acasa in scurt timp.
Nu s-a mai intors...

Tanarul vaduv se mutase sa lucreze in Brasov, dar se ducea des la Provita de Sus, unde era inmormantata mama copiilor lui. In cimitirul urat si trist, o vedea de fiecare data pe femeia in negru, si ea tot cu doi copii, si ea tot vaduva.
Au ajuns sa se cunoasca. S-au cunoscut atat de bine, incat s-au casatorit si au facut un copil. Un baiat. Un baiat care pe atunci n-avea cascheta si nici nu scrisese vreo carte.
Pentru ca era pe sapte septembrie si a doua zi era Sfanta Maria, mi-au pus numele Marian.
Marian Godina

brasov marian marian godina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008936 (s)