News Flash:

Taifunul Goni a ajuns in Japonia. Sunt zeci de raniti - VIDEO

25 August 2015
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
taifun halong
Peste 20 de persoane au fost ranite si alte zeci de mii au fost evacuate dupa ce, marti, regiunea de sud-vest a Japoniei a fost lovita de taifunul Goni, informeaza site-ul agentiei de presa DPA.
Taifunul Goni a provocat marti numeroase pagube in insula Kyushu, din extremitatea sudica a Japoniei, cauzand intreruperi ale traficului, avariind mai multe case, magazine si masini. Zeci de mii de persoane au fost evacuate din locuintele lor din cauza avertizarilor meterorologice privitoare la alunecari de teren si la cresterea nivelului apelor.
Potrivit previziunilor meteorologice emise de Agentia de Meteorologie a Japoniei, taifunul Goni, odata ajuns in Marea Japoniei, a produs ploi masive si rafale de vant puternice in regiuni extinse din sud-vestul Japoniei.
Aproximativ 250 de zboruri si zeci de curse feroviare au fost anulate in cursul zilei de marti, in timp ce sute de mii de gospodarii au ramas fara electricitate in sud-vestul Japoniei si in insula Okinawa, din sud-est, potrivit televiziunii publice japoneze NHK.
Luni, taifunul Goni ajunsese deasupra Marii Japoniei, la 90 de kilometri de orasul Hagi, din sud-vestul Japoniei, si s-a deplasat cu o viteza de 35 km/h spre orasul Arao din insula Kyushu. Cel de-al 15-lea taifun din sezonul ploios a produs rafale de vant cu o viteza de 180 km/h.
Taifunul Goni s-a deplasat dinspre insulele Filipine, unde, dupa trei zile de ploi continue, de vineri pana duminica, cel putin 15 persoane au murit si alte cateva sunt date disparute. Mai mult de 32.000 de oameni au fost evacuati din locuintele lor si s-au indreptat catre adaposturi pentru a se feri de taifun, in timp ce peste 1.000 de case au fost avariate. Mediafax.ro

Galerie Video