News Flash:

Tăriceanu, viziune diferita de cea a lui Dragnea privind suspendarea presedintelui: Nu e o prioritate, cat timp respecta Constitutia

13 Iulie 2018
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a vorbit joi, la Antena 3, despre abuzurile din Justitie, memorandumul pentru mutarea unei ambasade care sta la baza unui dosar penal si apetenta pentru politica a procurorului general Augustin Lazar. Mai mult, politicianul a spus ca suspendarea presedintelui nu este o prioritate, cat timp acesta respecta Constitutia. Liviu Dragnea declara, miercuri, ca suspendarea lui Iohannis este un plan care ramane in picioare.
UPDATE 10:10 Despre protestatari: Unii participa fara sa stie. Altceva, in afara de Facebook, nu citesc

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca, pe langa oamenii onesti care ies la mitinguri, sunt protestatari care nu stiu exact de ce ies in strada, singura sursa de informare fiind Facebook-ul., iar altii sunt platiti din strainatate.

"Problema e ca cei care sunt mai galagiosi nu vor sa accepte rezultatul alegerilor. Iesirea oamenilor in strada ne duce la concluzia ca aceste demersuri, unii sunt poate curati in ceea ce fac, dar sunt unii care sunt manevrati din strainatate. Au fost invatati cum sa procedeze la mitinguri, cum sa provoace jandarmii. (…) Unii participa fara sa stie. Altceva in afara de pagina de Facebook nu citesc, li se pare adevarul absolut si asa dau curs unor astfel de demersuri. Retelele de socializare joaca un rol foarte prost in cee ace inseamna informarea. Nu numai la noi, din pacate, ci si in alte tari", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Antena 3.
Acesta a mai spus ca presedintele a avut un rol de jucat in divizarea societatii.

"Sper ca toate aceste modificari, care nu sunt suficiente, sa mai ajute Romania in revenirea la normalitate. In momentul de fata este o fractura uriasa. Presedintele aici ar fi avut un rol de jucat, dar ma intreb daca mai poate sa joace un astfel de rol, deoarece vin alegerile anul viitor. Nu putem lasa societatea sa ramana fracturata in acest fel", a mai spus presedintele Senatului.

UPDATE 9:58 Tariceanu, despre Codul Penal: Cu totii ne-am gandit ca o sa sara lumea <<Vreti sa-l salvati pe Dragnea>>

Presedintele Senatului a declarat ca a existat ideea ca daca se modifica legile justitiei vor fi unii care vor acuza ca legile sunt cu dedicatie pentru Liviu Dragnea, iar presedintele a avut un rol in impartirea societatii in doua tabere.

"Cu totii ne-am gandit ca daca luam aceasta decizie, o sa sara lumea – ah vreti sa-l salvati pe Lliviu Dragnea. Am zis, haideti sa luam legislatia din Codul penal francez, pentru ca esenta este acolo din legislatia din perioada lui Napoleon. Sunt toate partidele astea, toti oamenii acestia, unii dintre ei tineri. Pe mine ma cutremura. Cred ca oamenii astia peste 10 ani o sa aiba mustrari de constiinta, ce mod de gandire stalinist au avut. Ceva ingrozitor. Cred ca intrarea in vigoare a Codului Penal si a Codului de Procedura penala nu va mai da posibilitatea atator abuzuri prin lege", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Antena 3.

"Sper ca toate aceste modificari, care nu sunt suficiente, sa mai ajuta Romania in revenirea la normalitate. In momentul de fata este o fractura uriasa. Presedintele aici ar fi avut un rol de jucat, dar ma intreb daca mai poate sa joace un astfel de rol, deoarece vin alegerile anul viitor. Nu putem lasa societatea sa ramana fracturata in acest fel", a mai spus presedintele Senatului.

Acesta afirma ca majoritatea parlamentara va merge pana la capat cu modificarea legilor.

"Eu cred ca nu e o poveste statul paralel, cel putin in Romania si din cate am aflat, au inceput si la Comisie sa priveasca lucrurile mai cu seriozitate in aceasta privinta. Nu ne ramane decat sa mergem pana la capat legile justitiei si codurile. O sa se duca pana la capat. La legile justitiei au durat 6 luni. Au folosit toate instrumentele, e adevarat legale, ca sa amane. Probabil ca si la Coduri va dura tot atat. Am auzit ca Viorica Dancila a avut o discutie cu Juncker si Timmermans care i-a intrebat in Olanda, Germania aveti abuz in serviciu? Au spus nu.", a afirmat Tariceanu.

UPDATE 9:53 Despre suspendarea lui Iohannis: „Cat timp respecta Constitutia, nu stiu daca e prioritate”

Tariceanu a declarat joi ca, atata timp cat seful statului respecta Constitutia, nu stie daca suspendarea mai este o prioritate. Liviu Dragnea declarare cu o zi inainte ca planul suspendarii ramane de actualitate.

"Atata vreme cat presedintele va respecta Constitutia, va lasa ca lucrurile sa evolueze normal in acest demers de a scoate mizeria la suprafata, nu stiu daca suspendarea va mai fi o prioritate. Trebuie sa existe un demers solid si constitutional. Cred ca trebuie sa ajungem la un moment T0. Ce facem cu aceste mii de dosare in care viciile de procedura sunt evidente. Actele de politie judiciara sunt clare. Ce facem cu ele? Le lasam asa?", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Antena 3.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca suspendarea presedintelui este un plan care ramane in picioare.

"La ora asta nu stiu ce ar trebui sa se intample pentru ca acest proces sa se intample la toamna. Este vorba despre parlamentari. Nu e obligatoriu in toamna. Se pot intampla lucruri. Am vorbit cu colegii mei luni. Le-am spus ca pot merge in vacanta parlamentara, dar sa aiba telefoanele la ei ca s-ar putea sa ne vedem", a mai declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

"Nimic din ce a spus si facut pana acum nu imi da speranta ca poate interveni ceva. Nu vreau sa fortez pe nimeni, e o discutie ", a mai spus liderul PSD.

UPDATE 9:40 Despre procurorul general Lazar: Are apetenta pentru politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a acuzat pe procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, ca se implica in politica si ca nu isi intelege bine atributiile, considerand numirea Laurei Codruta Kovesi la Parchetul General drept o aroganta.

"Mie mi se pare ca, in legatura cu Augustin Lazar, decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi intr-o functie la Parchetul General, este un gest de aroganta, de sfidare. Adica ea e revocata pentru niste motive foarte serioase, printre care o decizie CCR, plus alte motive prezentate in cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader si tu o numesti in alta functie. Procurorul Lazar de multa vreme are apetenta pentru politica. Are discursuri politice, ne atrage atentia ce trebuie sa facem. Asta ca sa vedem ca nu-si cunoaste bine statutul si atributiile pe care le are. Gesturile acestea mi se par anormale si nu am vazut in alte tari astfel de gesturi prin care sa interfereze in latura politica. Nu intelege ce inseamna statul de drept intr-o tara democratica, probabil ca il vede ca in comunism. Daca ii aduce pe astia din perioada comunista la ce sa ne asteptam?", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Antena 3.

UPDATE 9:30 Tariceanu: Draga Viorica, n-ai cum sa educi toti neavenitii din politica

Tariceanu a declarat ca un memorandum pentru mutarea unei ambasade nu are cum sa constituie tema unui dosar penal, dar in situatia actuala din justitie mesajul este spre prudenta, deoarece unii se tem de suspendarea premierului.

"Atata vreme cat vom ramane pe baricade, fiecare atitudine va fi amplificata de ceilalti. Exista suspiciuni, banuieli permanente. Eu am auzit colegi care erau ingrijorati de o suspendare a premierului pe chestiune plangerii cu mutarea ambasadei. I-as fi spus premierului, draga Viorica, n-ai cum sa-i educi pe toti neavenitii din politica. Mai sunt si tampiti si dementi. Asta e. Padurea e plina de lilghioane. Asta era intr-o situatie normal. Acum i-as spune – e bine sa fim prudenti. Nu se stie niciodata", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Antena 3.
Acesta a mai precizat ca lucrurile trebuie clarificate cat mai urgent, in contextul in care Romania va prelua presedintia Consiliului UE:

"Trebuie la nivelul societatii initiat un demers de recoagulare. Sigur ca vine la anul presedintia Consiliului UE. Romania nu se poate prezenta ca o tara in care e desirata o lupta dementa. Lupta aceasta e pana la urma mortala pentru ambele parti", a afirmat Tariceanu.
"Intr-o situatie de conflict cum suntem acum, mi-e greu sa cred ca unii se pot gandi la presedintia Consiliullui UE. Aceasta Comisie de aflare a Adevarului poate ar tulbura nitel apele, dar ar fi necesara. Cred ca e nevoie la nivelul opiniei publice, poate dintre cei care functioneaza la comanda, carora li se vad epoletii, o sa continue acest demers de slabire a tarii, dar un rol important il vad la nivelul CSM si sa faca doar politie politica. De patru ani incoace daca anumite lucruri le-ar fi spus se ajungea in situatia de astazi? Trebuie sa existe un demers la nivelul leadearshipului politic", a afirmat presedintele Senatului, la Antena 3.

Tariceanu, despre abuzurile din Justitie: Aceste catastrofe s-au intamplat sub palaria CSM

Presedintele Senatlui, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi, la Antena 3, ca asteapta o reactie din partea Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la abuzurile din Justitie, deoarece neregulile au fost facute "sub umbrela CSM".

"Pana nu au aparut protocoalele vorbeam mai mult din intuitie, din fler, din franturi de colo si colo. Sunt trei protocoale desecretizate. Ce facem cu celelalte? Trebuie analizate implicatiile lor in plan juridic. Cate dintre procesele soldate cu condamnari au avut la baza aceste protocoale. Acest lucru inseamna ca procedura a fost viciata, nu s-a desfasurat in mod corect. (...) N-am vazut niciun act serios al CSM care sa sanctioneze calarirea justitiei de catre oameni. Nu am vazut sa ia atitudine in ce s-a intamplat in structura DNA central, de la Ploiesti, Brasov. Toate aceste tragedii, catastrofe, ilegalitati intamplate au fost sub palaria CSM. CSM nu a luat atitudine. Spuneau ca nu stiau de protocoale? Cum, cand unul dintre protocoale e semnat chiar cu CSM?", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la Antena 3.

Acesta a mai spus ca asteapta ca CSM sa isi faca curatenie in propria ograda.

"Avem nevoie de o resetare, oamenii nu mai au capacitatea sa se asculte unii pe altii, societatea e fracturata si unii creduli cred ca trebuie sa fii pro sau impotriva coruptiei. Nu aceasta e problema. Demersul anti-coruptie trebuie facut in cadru legal", a mai declarat Tariceanu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004757 (s)