News Flash:

Tăriceanu: Textul Platformei Romania 100 nu ii apartine lui Ciolos

18 Octombrie 2016
1446 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, copresedinte al ALDE, sustine ca textul 'Platformei Romania 100', lansata luni de premierul Dacian Ciolos, nu ii apartine acestuia, fiind scris de "cei care-l folosesc drept paravan pentru interesele lor personale sau ale unui grup restrans de initiati de la Presedintie si din PNL".
Potrivit unui comunicat de presa remis marti AGERPRES, Tariceanu atrage atentia si asupra faptului ca, la inceputul 'Platformei', Dacian Ciolos "se exprima ca prim-ministru", insa, la final, acesta semneaza documentul ca simplu cetatean.
"Prima mea constatare este ca textul semnat de domnul Ciolos nu ii apartine. (...) Toata lumea stie ca Dacian Ciolos este favoritul presedintelui Iohannis si al PNL la functia de viitor premier. Este de asemenea cunoscut faptul ca Guvernul Ciolos nu a fost nicio clipa independent sau tehnocrat, ci a fost o butaforie, a fost 'guvernul meu', al presedintelui Iohannis si al PNL, chiar daca a fost votat de partidele din Parlament cu exceptia ALDE. De altfel, 'guvernul meu' a fost singura actiune politica a presedintelui Iohannis de la instalarea sa la Cotroceni si marele sau esec pe care vrea sa-l impuna in continuare romanilor dupa alegeri pentru a detine puterea absoluta cu care, oricum, nu stie ce sa faca", afirma Tariceanu.
El adauga ca din "acest amestec de calitati ale lui Dacian Ciolos" nu rezulta daca acesta este "doar actual prim-ministru sau se vede si in viitor pe aceasta functie, daca va fi simplu cetatean romano-francez cu domiciliul la Bruxelles sau daca va adera la PNL".
"Stimate domnule Ciolos, daca ati semnat 'Platforma" in calitate de simplu cetatean, o voi trata ca si pe multele alte sugestii care-mi vin la sediul ALDE din partea alegatorilor, care, asemenea dvs., vor sa fie bine ca sa nu mai fie rau. Daca ati ales sa fiti un viitor fost prim-ministru, drepturile de autor ale 'Platformei' pot fi cedate unei edituri interesate de memoriile dvs. Daca vreti sa ocupati functia de prim-ministru dupa alegeri, regula democratiei e simpla si va este cunoscuta: va inscrieti intr-un partid, partidul dvs. redacteaza un program de guvernare si va prezentati cu el in fata electoratului. Regula jocului nu va permite sa fiti si jucator, si arbitru, si in coniventa cu observatorul de la federatie (Cotroceni)", mai spune liderul ALDE.
Tariceanu adauga si faptul ca, in opinia sa, exista posibilitatea ca Dacian Ciolos sa devina viitorul presedinte al PNL.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005989 (s)