News Flash:

Sute de vanatori si pescari si-au dat intalnire la Padurea Verde, la editia a 5-a a Festivalului Vanatorilor

30 Iunie 2014
885 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea de-a V-a editie a Festivalului Vanatorilor a reunit, duminica, la Padurea Verde din Timisoara, sute de vanatori si invitati ai acestora din vestul tarii, care au promovat sportul patronat de zeita Diana.
Dupa o prezentare a cainilor de vanatoare, a urmat un concurs de tir si cea mai asteptata proba, cea culinara, unde au fost pregatite preparate de vanat (caprior si mistret) de echipe de vizitatori care au trecut la ceaun. 
Festivalul vizeaza cultivarea si intarirea legaturilor de colaborare intre asociatiile nationale ale vanatorilor, strangerea relatiilor cu asociatiile din cadrul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS), precum si din Ungaria si Serbia, definitoriu pentru spiritul euroregiunii.
'Novicii nu inteleg ce inseamna vanatoarea; nu e totul doar sa tragi cu pusca in animale, ci si multe alte lucruri, de la cresterea si dresajul cainilor si soimilor pana la hranirea vanatului, a cresterii lui, la educatia tinerilor pentru a proteja mediul inconjurator', a spus Traian Puiu Oprea, presedintele Clubului Vanatorilor Timisoara. 
La eveniment au participat 'vedetele' acestui hobby, Ioan Toman, vicecampion mondial la Skeet, senior vanator Heinz Vogel, alaturi de Nori Micu, o doamna a vanatorii din Timisoara.
Pentru cei care au dorit sa gaseasca o clipa de ragaz la racoarea din Padurea Verde, gazdele au pregatit si o expozitie de trofee de vanatoare - cerb, cerb lopatar si mistret. AGERPRES

timisoara ioan toman nori micu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1038 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012393 (s)