News Flash:

Sute de persoane au participat la inmormantarea militarului ucis in Irak

3 Aprilie 2014
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
Vulpoiu
Claudiu Constantin Vulpoiu, militarul ucis duminică în Afganistan, a fost înmormantat cu onoruri militare, joi, la cimitirul Sineasca din Craiova, în prezenţa a peste 500 de persoane. La funeraliile militarului au luat parte peste 500 de persoane - rude, colegii acestuia de la Brigada 2 Infanterie "Rovine" din Craiova, oficialităţi locale, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, şi vicepremierul Gabriel Oprea.
Slujba de înmormantare a fost oficiată de IPS Irineu, arhiepiscop al Craiovei şi mitropolit al Olteniei.

"Şi-a asumat riscul ca noi să trăim într-o lume mai bună. Viaţa lui Claudiu s-a desfăşurat cu bune şi cu rele. Micuţa Sara Maria de un an şi jumătate (n.r. - fetiţa lui Claudiu Vulpoiu) este pe primul plan acumpentru noi. Vreau să îl rog pe Dumnezeu să îl binecuvanteze pe Claudiu şi să îl ierte", a spus unchiul militarului mort în Afganistan. ilitarul, care ar fi împlinit 36 de ani în luna mai, a fost înmormântat în cimitirul Sineasca din Craiova.

Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat, la rândul său, că înainte de a pleca pentru ultima dată în Afganistan sublocotenentul Claudiu Constantin Vulpoiu a participat la şase misiuni în teatrele de operaţii şi a trecut, de asemenea, printr-un accident teribil, în 2010, în poligonul de la Cincu din Braşov, dar de fiecare dată a avut puterea de a merge mai departe.

Oprea a anunţat, totodată, că soţia militarului va fi încadrată în armată, alăturii de foştii colegi ai lui Claudiu Vulpoiu.

"Soţia sa (n.r. - a militarului Claudiu Constantin Vulpoiu), Gheorghiţa Elena, prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, va fi activată alături de colegii lui Claudiu. Există un principiu, un simbol, în toate armatele NATO şi mai ales, armata română: nu lăsăm pe nimeni în urmă! Trebuie să fim alături de soţiile şi copiii eroilor noştri", a spus Oprea. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0877 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012620 (s)