News Flash:

Sute de perchezitii in noua judete, la trei grupuri de contrabanda cu tigari

9 Decembrie 2014
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii DIICOT si politisti fac, marti, 245 de perchezitii la 110 persoane din trei grupuri infractionale care au adus in tara si au vandut peste doua milioane de pachete de tigari de contrabanda, provenind din Republica Moldova si Ucraina.
Perchezitiile au loc in judetele Brasov, Covasna, Maramures, Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui, Iasi si Buzau, de unde anchetatorii vor duce la audieri 110 persoane, din cele trei grupuri suspectate de contrabanda cu tigari.
Anchetatorii au stabilit ca membrii acestor grupuri au creat veritabile retele de colectare, preluare, transport si depozitare a tigaretelor provenite din contrabanda, acestea fiind structurate pe paliere, in functie de rolurile indeplinite in cadrul grupului infractional.
"In fapt, se retine ca, in perioada 2013 – 2014, membrii acestor grupuri infractionale au introdus pe teritoriul Romaniei, pe raza judetelor Brasov, Covasna, Maramures, Bacau, Neamt, Suceava, Vaslui, Iasi si Buzau tigarete de diferite marci, (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova si Ucraina, distribuite ulterior «pe piata neagra» in sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale si fara achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA" , se arata intr-un comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).
Din probele administrate a rezultat ca membrii grupurilor infractionale au introdus in tara si au vandut peste doua milioane de pachete de tigari de contrabanda.
Perchezitiile sunt facute de procurorii DIICOT Brasov, Bacau, Iasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la DCCO, BCCO Brasov, Iasi, Bacau, Galati, Suceava, SCCO Maramures, Braila, Vaslui si Neamt, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei si Brigazii Speciale de Interventii "Vlad Tepes". Operatiunea a fost sprijinita tehnic si informativ de Serviciul Roman de Informatii, Directia Operatiuni Speciale si Departamentul de Informatii si Protectie Interna. Mediafax.ro

procurorii diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006438 (s)