News Flash:

Sute de participanti la Festivalul Paradaicilor de la Macea, judetul Arad

11 Iulie 2016
1190 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Paradaicilor
Cateva sute de aradeni au participat sambata si duminica, in comuna aradeana Macea, la cea de-a VIII-a editie a Festivalului Paradaicilor (paradaica, denumirea in dialect local a tomatelor - n.r.). 
In deschiderea evenimentului, sambata, s-a a avut loc o cursa de ciclism, pe traseul Macea - Graniceri - Macea. Traseul, cu o lungime de 37 km, a fost deschis tuturor iubitorilor de miscare, concursul organizat avand scopul de a redescoperi bicicleta ca mijloc de transport ecologic si miscarea ca izvor de sanatate. Ocupantii primelor trei locuri au fost premiati cu rosii si echipamente pentru biciclete. 
Duminica, in cea de-a doua zi a festivalului, in curtea Castelului din Macea a avut loc ''o expozitie'' in cadrul careia au fost expuse rosii, ardei, vinete, lubenite si pepeni galbeni. Nu au lipsit produsele traditionale din judet - mierea de albine si palinca de Buteni, placinta intinsa de Turnu, galustele slovacesti de Nadlac, mnierea (magiunul) si racia (tuica) de Aldesti. 
Cele mai frumoase si mai originale standuri au fost premiate de organizatori. 
''Evenimentul, ajuns la editia a VIII-a, a devenit unul traditional mai ales datorita locuitorilor comunei, oameni harnici, mari cultivatori de tomate. Pentru ca si legumicultorii din orasul Curtici produc tomate la fel de gustoase ca si cele din Macea, ne gandim sa organizam o manifestare comuna pentru ca aradenii sa poata aprecia care sunt cele mai gustoase. In perioada urmatoare ma voi preocupa de organizarea si dezvoltarea altor asemenea manifestari si in alte localitati din judet'', a declarat presedintele CJ Arad, Iustin Cionca, dupa vizitarea standurilor expozitionale. 
In tot cursul dupa amiezii, pe scena instalata in curtea Castelului cei prezenti au putut urmari un program artistic, la realizarea caruia au contribuit solisti si ansambluri folclorice din tot judetul. 
Evenimentul a fost organizat de CJ Arad, Centrul Cultural Judetean Arad, Asociatia pentru Conservarea Culturii in Mediul Rural si Primaria Arad. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006240 (s)