News Flash:

Sute de detinuti, beneficiari ai Legii recursului compensatoriu. Situatia pe judete

20 Octombrie 2017
978 Vizualizari | 0 Comentarii
penitenciar2
Opt detinuti au fost eliberati, joi seara, de la Penitenciarul Gherla, judetul Cluj, beneficiari ai Legii nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu, dintre care sase barbati si doua femei, transmite corespondentul Mediafax.
Purtatorul de cuvant al Penitenciarul Gherla, Dan Donciu, a declarat, vineri, ca cei opt detinuti eliberati au beneficiat de sase zile considerate executate la fiecare 30 de zile executate in penitenciar in conditii improprii.
”Au fost eliberati, in total, opt detinuti – sase barbati de la Penitenciarul Gherla si doua femei de la Sectia Exterioara din Cluj-Napoca. Toti sunt beneficiarii Legii nr. 169/ 2017 privind recursul compesatoriu si au beneficiat de sase zile considerate executate la fiecare 30 de zile executate in penitenciar in conditii improprii”, a spus Donciu.
Acesta nu a stiut sa spuna daca in cursul zilei de vineri urmeaza sa fie eliberate alte persoane din penitenciar.
De asemenea, un numar de 25 de detinuti ai Penitenciarului cu regim de maxima siguranta Aiud au fost pusi, joi, in libertate, la ora 20, beneficiind de Legea recursului compensatoriu, iar situatia altora va fi discutata saptamanile viitoare in comisia de liberare conditionata a inchisorii.
”In inchisoarea de la Aiud joi erau 717 de detinuti, iar vineri mai sunt 692. Situatia altor detinuti va fi discutata saptamana viitoare, dar si saptamanile viitoare, in comisia de liberare conditionata”, au spus surse din cadrul penitenciarului.
Penitenciarul Aiud, care are o capacitate de 759 de locuri, este unul de maxima siguranta, iar detinutii cu regimuri mai usoare sunt transferati.
Un numar de 37 de detinuti au iesit, joi seara, si de pe portile Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, beneficiind de legea recursului compensatoriu. La plecare, oamenii au vorbit despre conditiile inumane din inchisorile din Romania.
Federatia Sindicatelor din ANP sustine ca joi au fost pusi in libertate sute de detinuti, iar in perioada urmatoare vor fi eliberati alti peste o mie, avand in vedere intrarea in vigoare a legii recursului compensatoriu.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005956 (s)