News Flash:

Sute de angajati ai Complexului Energetic Hunedoara vor fi concediati!

9 Iunie 2016
983 Vizualizari | 0 Comentarii
Complexul Energetic Hunedoara
Un numar de 840 de angajati ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH) ar urma sa fie disponibilizati de la 1 octombrie 2016, potrivit unei notificari inaintate marti sindicatelor de catre administratia acestui agent economic de stat, a declarat, pentru AGERPRES, vicepresedintele Sindicatului 'Muntele', Cristian Istoc. 
Sectorul de productie cu cele mai mari reduceri de personal va fi cel al termocentralelor, de unde ar urma sa plece 539 de angajati. De la minele de carbune din Valea Jiului vor fi disponibilizati 301 salariati. 
In calitate de sindicat reprezentativ la nivel de unitate, 'Muntele' va solicita administratiei CEH, in urmatoarele zile, documente suplimentare pentru a analiza posibilitatea ca numarul de muncitori sa fie redus cat mai putin, iar scaderea cheltuielilor sa se faca si prin alte masuri organizatorice. 
Sindicatul 'Muntele' este nemultumit si pentru ca a observat ca administratia are in intentie sa nu acorde salarii compensatorii muncitorilor ce vor fi concediati colectiv. Salariatii ar urma sa beneficieze doar de venitul de completare a somajului, care se acorda pentru o perioada de doi ani. 
'Ni se pare discriminatoriu ca minerii de la o firma de stat, trecuta pe inchideri de activitate, sa primeasca plati compensatorii la disponibilizare, iar alti mineri, dar de la o alta firma de stat, care nu este trecuta pe program de inchidere, sa nu primeasca plati compensatorii. E o discriminare in cadrul aceleasi categorii profesionale', a apreciat Cristian Istoc. 
In cadrul CEH lucreaza circa 6.300 de salariati, la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan, precum si la termocentralele Mintia si Paroseni. 
In perioada ianuarie - mai 2016 CEH a fost in procedura de insolventa, insa Curtea de Apel Alba Iulia a dispus rejudecarea dosarului la Tribunalul Hunedoara. 
CEH are datorii de peste 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde catre stat.AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004713 (s)