News Flash:

Suspiciuni de delapidare si manipularea pietei de capital, la SIF Banat Crisana. DIICOT a intrat pe fir

8 Decembrie 2014
561 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate efectueaza luni dimineata, 31 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Ilfov, Arad si a municipiului Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializate in comiterea infractiunilor de manipulare a pietei de capital, delapidare si spalare de bani.
Potrivit DIICOT "in cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012 –2014, membrii gruparii au constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop obtinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (in modalitatea insusirii/traficarii), fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societati nerezidente (offshore), controlate tot de catre membrii grupului in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, tocmai pentru a ascunde adevarata natura a provenientei acestora. In acest scop acestia au folosit persoane juridice nerezidente, precum si persoane juridice de nationalitate romana, la care asociati au fost avocati care au detinut pentru acestia actiunile SIF 1, asigurandu-le sustragerea de la o eventuala decizie de concertare in conditiile art. 2861 din Legea 297/2004, precum si disimularea originii ilicite a sumelor de bani, obtinute prin delapidare", scrie tion.ro.
De asemenea, procurorii DIICOT suspicioneaza ca membrii grupului infractional organizat s-au implicat si in operatiuni de manipularea pietei de capital, prin realizarea mai multor tranzactii in datele de 12.09.2013, 13.09.2013 si 16.09.2013 in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.
"Mecanismele bursiere au fost grav afectate, intrucat operatiunile au vizat majorarea artificiala a pretului actiunilor SIF BANAT - CRISANA SA pana la un nivel semnificativ mai mare decat cel de pe piata principala, dand astfel semnale false cu privire la cererea si pretul instrumentelor financiare, pentru ca, dupa operatiunile de pe piata "deal", pretul actiunilor in cauza sa revina la nivelurile initiale. Beneficiarii acestor operatiuni au fost chiar liderii grupului, care si-au consolidat pozitia in interiorul SIF BANAT CRISANA SA, prin detinerile directe/indirecte peste limita impusa de art. 2861 din Legea 297/2004", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038459 (s)