News Flash:

Suspectul atentatelor din New York si New Jersey, Ahmad Rahami, inculpat pentru folosirea unor arme de distrugere in masa

21 Septembrie 2016
993 Vizualizari | 0 Comentarii
Ahmad Khan Rahami
Suspectul atentatelor din New York si New Jersey, Ahmad Khan Rahami, a fost inculpat pentru folosirea unor arme de distrugere in masa, potrivit unui document transmis de procurorul districtului Sud al statului american New York, Preet Bharara.
Tanarul de 28 de ani a fost de asemenea inculpat pentru atac cu bomba intr-un loc public, distrugerea unor bunuri private si folosirea unui dispozitiv pentru a comite o crima violenta, potrivit Le Fgaro.
Anterior, el fusese inculpat pentru tentative de omor in urma unui schimb de focuri pe care l-a avut luni cu fortele de ordine.
Ahmad Rahami este suspectat ca a plasat, sambata si duminica, patru bombe artizanale, dintre care doua au explodat.
Prima explozie a avut loc in oraselul Seaside Park din statul american New Jersey sambata dimineata iar a doua, soldata cu 29 de raniti, la New York, in zona Chelsea, sambata seara.
Potrivit documentului, ancheta a aratat ca suspectul a cumparat, in iunie, iulie si august, elemente care ar putea face parte din componenta unui dispozitiv exploziv. Acesta a cumparat acid citric, circuite imprimate si elemenete de aprindere de la distanta a unor dispozitive pirotehnice.
In urma anchetei s-a aflat de asemenea ca doua telefoane mobile folosite pentru declansarea bombelor artizanale au fost procurate dintr-un magazin situat in apropierea apartamentului lui Ahmad. Suspectul avea un abonament pentru unul dintre telefoane.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004649 (s)