News Flash:

Surpriza uriasa pentru Timisoreni, la ineput de an

1 Ianuarie 2016
3235 Vizualizari | 0 Comentarii
vaporeto
Primaria Timisoara le pregateste o surpriza timisorenilor care vor sa se plimbe cu vaporasele pe Bega. Daca pana acum se spunea ca un singur vaporas ajunge in luna ianuarie sa faca valuri pe canal, iata ca lucrurile s-au schimbat si, potrivit autoritatilor locale, vor fi aduse doua din cele sapte promise.
Dupa cum v-am informat deja la inceputul lunii noiembrie, mult-asteptatele vaporetto care vor naviga pe Bega vor semana foarte mult cu cele din Amsterdam, conform spuselor reprezentantilor firmei care le construieste pentru capitala Banatului.
Vaporasele la care lucram seamana cu cele din Amsterdam, sunt inchise, ca hidrobuzele. Cum terminam cu primul, cum venim cu el. La sfarsitul anului sau in ianuarie va veni primul. Sunt niste probleme suplimentare aparute in urma proiectarii, noi a trebuit sa le turtim ca sa incapa pe sub poduri, iar asta a generat niste probleme de proiectare si de incadrare in regulile navale. Regulile impuse de Uniunea Europeana sunt foarte dure, avand in vedere siguranta cetateanului. Va dau un exemplu: vaporasele din Budapesta, de 50-60 de persoane, mai circula doar pentru ca sunt inmatriculate, in caz contrar ar trebui sa circule cu maximum 25 de persoane”, spunea, pentru Tion.ro, reprezentantul firmei Spat Yard SRL, in luna noiembrie.
Iata ca de atunci si pana acum s-a lucrat de zor si doua dintre ambarcatiunile promise au ajuns intr-o faza avansata a lucrarilor. Cel putin asa spune primarul Nicolae Robu.
Potrivit edilului-sef, proiectul merge mai bine decat s-ar fi asteptat reprezentantii primariei.
„Doua dintre ele sunt intr-o faza foarte avansata, desi intelegerea a fost ca se va lucra mai insistent pe unul singur. Cele doua vaporase sunt aproximativ in acelasi stadiu. Nu am primit poze, nu le-am mai cerut, ca nu-mi vad capul de treburi. Nu cred ca vor veni mai devreme decat sfarsitul lunii ianuarie, dar vom avea doua, nu doar unul”, ne-a declarat Robu.
Ramane de vazut cat de repede vor fi lansate la apa cele doua vaporase si daca RATT va reusi sa puna la punct atat de repede un sistem de transport pe Bega, pentru ca regia se va ocupa de acest aspect. Nu se stie momentan nici daca ambele ambarcatiuni vor fi destinate transportului public sau transportului de agrement. Sa speram doar ca odata ce vor ajunge la Timisoara nu vor fi tinute degeaba, asa cum au fost tinute masinutele turistice pana cand au putut fi inmatriculate.

primaria timisoara bega banatului vaporasele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004869 (s)