News Flash:

Surpriza neplacuta pe care o pregateste Aquatim timisorenilor

20 Iunie 2014
1285 Vizualizari | 0 Comentarii

 Vesti proaste pentru timisoreni, de la Aquatim: ploile din mai influenteaza facturile din iunie, anunta reprezentantii companiei. Sumele de la rubrica „Apa meteo” vor fi mult mai mari decat in mod obisnuit pentru ca a plouat excesiv, explica operatorul. Reprezentantii Aquatim spun insa ca nu se plateste apa de ploaie, ci serviciul pe care il presteaza ei cu aceasta ocazie.

Luna mai a fost cea mai ploioasa din acest an in judetul Timis. Reprezentantii Aquatim spun ca precipitatiile inregistrate in mai au depasit de 5-6 ori media lunilor precedente, iar acest lucru se va vedea la facturi.

„In Timisoara, de exemplu, in perioada 21 aprilie – 20 mai, au cazut precipitatii de peste 150 l/mp, spre deosebire de lunile aprilie si martie, cand la statiile meteo s-au inregistrat 12 l/mp, respectiv 36 l/mp. Precipitatiile abundente din luna mai influenteaza facturile emise de societatea Aquatim in luna iunie, sumele de plata care apar la rubrica „Apa meteo” fiind mult mai mari decat cele obisnuite”, afirma directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Reprezentantii societatii spun ca le-au explicat in repetate randuri clientilor de ce platesc „apa de ploaie” si ca de fapt… nu platesc efectiv apa de ploaie.

„Nu se plateste „apa de ploaie” ci serviciul prestat de Aquatim, si anume canalizarea si epurarea apei provenite din precipitatii. Modalitatea de calcul a cantitatii de apa pentru care se taxeaza canalizarea, prezentata si pe site-ul societatii (http://www.aquatim.ro/factura-explicata-42.html#patru), este foarte simpla: se inmulteste cantitatea de precipitatii de pe unitatea de suprafata, valoare transmisa lunar de Administratia Nationala de Meteorologie, cu suprafata de pe care se colecteaza apa meteo la canalizare, suprafata declarata de clientul in cauza. In cazul in care suprafata de pe care se colecteaza apa de ploaie la canalizare, declarata in contractul cu Aquatim, difera de cea reala, clientii pot oricand sa semnaleze companiei de apa acest lucru, in scris. Reprezentantiii societatii vor face in scurt timp o verificare la fata locului si, daca cele semnalate sunt corecte, se va proceda la modificarea contractului, lucru care se va vedea imediat pe facturile urmatoare”, mai precizeaza Vlaicu, citat de Tion.ro.

Aquatim ii incurajeaza pe consumatori sa nu isi conecteze sistemele de colectare a apei pluviale – burlane, jgheaburi, santuri, rigole – la canalizarea publica, ci sa colecteze apa de ploaie si sa ii gaseasca diverse utilizari. De exemplu, la udatul gradinilor.

Chiar daca societatea are incasari mai mari dupa perioadele ploioase, directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, spune ca, pentru compania de apa, preluarea unor cantitati mari de apa de ploaie in canalizare nu este deloc convenabila. Si asta, pentru ca tratarea apei uzate diluate, la statia de epurare, este mult mai costisitoare.


reprezentantii aquatim
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006716 (s)