News Flash:

Super-mancare de post: TOCANITA CU DOVLECEL. E DELICIOASA. Pofta buna!

19 Martie 2017
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
tocanita
In perioada postului, bucatarii amatori raman de multe ori in pana de idei cand vine vorba sa diversifice felurile de mancare pe care le gatesc. Tocanita de naut cu dovlecei este una dintre cele mai gustoase alternative pentru cei care tin post.
Principala problema a oricarei familii care tine post este cum sa diversifice mancarurile, astfel incat sa iasa din cotidian. Tocanita de naut cu dovlecei este o alternativa delicioasa, dar si la indemana oricui. Primul pas este punerea la inmuiat a nautului cu o seara inainte, urmand ca acesta sa fie fiert apoi timp de o ora si jumatate, maxim doua ore, scrie adevarul.ro. De retinut este ca, la fiert, se va pune o cantitate dubla de apa fata de cea de naut, in care se adauga si putina sare. Exista si varianta sa cumparati naut la conserva, in special pentru cei care nu au foarte mult timp la dispozitie, astfel incat sa reduceti din timpul de preparare.
Ingrediente pentru patru persoane: -Naut-250 de grame; -Dovlecel-500 de grame; -Ceapa-250 de grame; -Morcov-200 de grame; -Ulei de floarea soarelui-100 de mililitri; -Sare-10 grame; -Piper-2 grame; -Marar verde-o legatura; -Cimbru-2 grame; -Boia dulce-2 grame; -Pasta de tomate-80 de grame. Se curata apoi morcovul, ceapa si dovlecelul, urmand sa fie taiate in bucati mici. Ceapa va fi pusa la calit in putin ulei, se adauga morcovul si apoi nautul si se lasa putin la foc mic. ”Lasam sa se intrepatrunda aromele si sa scada din continutul apei adaugate. In ultimele 10 minute de fierbere se adauga aromele, respectiv cimbrul si piperul, iar apoi si dovlecelul taiat cubulete”, explica Nichi Maracine, maestru de arta culinara. La final, se pune putina boia dulce pentru culoare si pasta de tomate. Este important ca preparatul sa fie fiert pana ajunge la consistenta unei mancaruri cu sos, in conditiile in care vorbim de o tocanita. Important de retinut este ca dovlecelul are timpul de fierbere foarte redus si tocmai de aceea este important sa fie adaugat in ultimele minute de fierbere, astfel incat sa nu se topeasca efectiv in mancare. Recomandat este ca preparatul sa fie servit cam la 30 de minute dupa ce s-a inchis focul, astfel incat aromele sa se aseze, cum spun bucatarii. In caz contrar, e posibil sa nu mai simtiti sarea si nici gustul de acru. Tocanita de naut cu dovlecel se serveste cu mamaliga si muraturi, putand sa se adauge si ardei iute, dupa gust.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004917 (s)