News Flash:

Suferi de probleme digestive? Incearca sa consumi mai des aceste 4 alimente

9 Decembrie 2017
1084 Vizualizari | 0 Comentarii
suc aloe vera

Chiar daca nu suferi de o boala digestiva, sunt sanse mari sa ai diverse tulburari intestinale. Ne-am indepartat foarte mult de o alimentatie vie, bazata pe hrana curata si neprocesata. Deficienta dobandita astfel ne-a inflamat intestinele - o stare ce incurajeaza aparitia multor boli (dintre care multe autoimune).
Pentru a curata intestinele, avem nevoie de alimente puternice care sa remedieze raul facut si sa ne ajute in procesul de tranzitie catre o alimentatie mai prietenoasa pentru sanatatea intestinelor, cu alimente complete.

Aloe vera
Aloe vera este o planta deosebita supranumita si "crinul desertului". Desi din vremuri antice a fost folosita pentru uz extern, in tratarea ranilor deschise, a ulcerelor, a arsurilor si a infectiilor, in ultimii ani a devenit tot mai cunoscuta pentru capacitatea sa de vindecare a acestor tip de afectiuni interne.
Datorita continutului sau bogat in enzime; a proprietatilor sale antibacteriene, antifungice si antivirale; precum si datorita faptului ca este puternic anti-inflamatorie, aloe vera este o alinare pentru toti cei ce se plang de probleme digestive. A fost utilizata in tratarea unei game largi de afectiuni legate de intestine, printre care:

Ulcere, Sindromul intestinului iritabil, boala lui Crohn, colite, si alte afectiuni digestive

Infectii cu Candida

Infectii parazitice

Reflux gastric

Constipatie.

Citeste si Care sunt motivele pentru care trebuie sa folosesti ulei de cocos in jurul ochilor – Efectele acestui remediu natural te vor convinge si pe tine sa-l folosesti regulat

Alege cu atentie produsele cu aloe vera, pentru ca unele pot contine conservanti cum ar fi benzoatul de sodiu, care poate afecta membrana intestinala.Cea mai buna varianta de a consuma aloe vera este direct din frunza.

Chefir din apa sau din nuca de cocos
Chefirul de apa si din nuca de cocos (apa de cocos fermentata) este o bautura probiotica si plina de enzime care mentin echilibrul bacteriilor benefice si curata ficatul. Chefirul din nuca de cocos mareste hidratarea si recolonizeaza membranele mucoase cu microflora benefica. Contine si fermenti buni care distrug ciupercile patogene din corp (precum Candida) contribuind in acelasi timp la curatarea, intarirea si purificarea peretilor intestinali, care devin, astfel, mai rezistenti la patogenii periculosi precum E. coli, salmonella, si alti paraziti. De asemenea, chefirul din nuca de cocos contribuie la o mai buna asimilare a nutrientilor din intestine si optimizeaza utilizarea unor oligo minerale si vitamine din grupul B.
Ceaiul din seminte de in este excelent pentru vindecarea colonului, mai ales daca suferi de sindromul colonului permeabil sau iritabil. Este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, fibre solubile si lignani, care creaza un efect antiinflamator si lubrifiant, esentiale pentru redobandirea unei sanatati digestive corespunzatoare.
Acest ceai elimina problemele asociate cu consumul de seminte de in intregi (care nu se digera corect) si este mai usor de digerat decat atunci cand semintele sunt consumate in mancare. Pentru pregatirea ceaiului trebuie doar sa torni o cana de apa fiarta peste o lingura de seminte de in si sa le lasi peste noapte. A doua zi strecoara si bea lichidul.

Varza rosie
Glutamina este o parte esentiala a sistemului digestiv si contribuie la prevenirea si refacerea intestinului permeabil. Glutamina s-a dovedit eficienta la persoanele cu colite ulceroase, boala celiaca, boala lui Crohn si sindromul intestinului iritabil.
Varza rosie este considerata leguma cea mai densa in L-glutamina. Se poate asimila sub forma de sucuri sau prin fermentare. Incearca sa o fermentezi adaugand otet din cidru de mere pentru a crea enzime si bacterii benefice din abundenta, favorizand absorbtia cu mai mare usurinta a aminoacizilor si a altor nutrienti in corp.


aloe vera infectii parazitice reflux gastric constipatie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004423 (s)