News Flash:

Sud-estul tarii se afla sub nameti! Zeci de masini au ramas inzapezite

17 Ianuarie 2016
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
masini in zapada
Ninsori puternice in mai multe regiuni ale tarii, pentru care a fost emis cod portocaliu de viscol. Ora 8.45: Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, circulatia rutiera este intrerupta pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins intre Bucuresti si Fetesti.

De asemenea, nu se circula pe mai multe tronsoane de drumuri nationale:

in judetul Buzau: DN2 Buzau – Urziceni, DN2C Costesti – Slobozia, DN2B Buzau – Braila (Soseaua Spatarului), DN22 Ramnicu Sarat – limita cu judetul Braila;

in judetul Giurgiu: DN5B Giurgiu – Ghimpati;

in judetul Calarasi: DN41 Oltenita – Daia (pe sectorul Chirnogi – Cascioarele);

in judetul Vrancea: DN23B Maicanesti – Ciorasti, DN2N Bogza – Dumbraveni.

Din cauza caderilor de pietre, traficul rutier este intrerupt pe DN57 Cozla - Svinita, in judetul Caras-Severin.

Din pricina viscolului, in judetul Arges, pe DN73 a fost instituita restrictie de tonaj (7,5 tone) intre municipiul Campulung si limita cu judetul Brasov. Potrivit informatiilor primite de la Serviciul de Politie Transporturi Maritime, sunt suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra (vant puternic). De asemenea, Sectia Regionala de Politie Transporturi Constanta a informat ca, pana la ora 13.00, nu vor pleca trenuri din gara Constanta.

Starea drumurilor la ora 8.00:

Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, circulatia rutiera este intrerupta pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins intre Bucuresti si Fetesti.

De asemenea, pe mai multe drumuri nationale:

in judetul Buzau: DN2 Buzau – Urziceni, DN2C Costesti – Slobozia, DN2B Buzau – Braila (Soseaua Spatarului), DN22 Ramnicu Sarat – limita cu jud. Braila;

in judetul Giurgiu: DN5B Giurgiu – Ghimpati;

in judetul Calarasi: DN41 Oltenita – Daia (pe sectorul Chirnogi – Cascioarele);

in judetul Vrancea: DN23B Maicanesti – Ciorasti, DN2N Bogza – Dumbraveni.

Din cauza caderilor de pietre, traficul este intrerupt pe DN57 Cozla - Svinita, in judetul Caras-Severin.

Din pricina unui eveniment rutier (iesirea in decor a unui utilaj de deszapezire), circulatia auto este ingreunata pe DN1A, in zona localitatii prahovene Cheia. Infotrafic le recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu este necesar. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, ii sfatuim pe soferi sa-si echipeze corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.).

Capitala, sub nameti

In capitala ninge de circa 12 ore. Zapada a ajuns in unele zone si la circa 40-50 de centimetri. Foarte multi copaci au cazut din cauza zapezii si a viscolului. 32 de autoturisme sunt avariate. De asemenea, in mai multe zone alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta. Meteorologii au avertizat ca situatia se poate agrava in urmatoarele ore. Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii sunt, pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben.

In Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, vantul depaseste la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora, zapada este troienita si vizibilitatea este redusa sub 50 de metri. Sub avertizare cod galben sunt judetele Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Giurgiu si Mehedinti.

 


ninsori puternice politiei romane autostrada soarelui buzau braila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005048 (s)