News Flash:

Sucuri de legume si ceaiuri care vindeca gastrita

21 Aprilie 2016
1747 Vizualizari | 0 Comentarii
suc cartof

Gastrita reprezinta o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei gastrice. Aceasta inflamatie duce la aparitia de leziuni ce pot avea o evolutie variabila, de la autocicatrizare pana la complicatii grave cum ar fi hemoragia sau perforatia. In paralel cu regimul alimentar si tratamentul medicamentos, puteti apela si la cateva plante care au efect benefic in astel de cazuri. Iata cateva  sucuri de legume si ceaiuri care vindeca gastrita:

1. Sucul proaspat de cartof
Trebuie sa beti un pahar de suc de cartof in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Dupa ce ati baut sucul, trebuie sa stati intins in pat pentru o jumatate de ora; dupa o ora puteti lua micul dejun; faceti acest lucru zece zile, apoi luati o pauza de zece zile, dupa care repetati tratamentul. Aceasta procedura da rezultate foarte bune in tratarea gastritei, a digestiei proaste, arsurilor, gazelor in stomac, dispepsiei.

2. Sucul de varza alba
Poate fi folosit in cazul gastritelor cronice, insotite de obicei de aciditate scazuta, al ulcerului stomacal si duodenal, al bolilor de ficat si splina, al obezitatii. Beti cate o jumatate de pahar de suc de varza caldut, de 2-3 ori pe zi, cu o ora inainte masa. Sucul poate fi pastrat la frigider nu mai mult de doua zile; in cazul in care il pastrati mai mult, vitaminele care actioneaza impotriva ulcerului dispar.

3. Infuzia din radacini de obligeana
In cazul gastritelor insotite de aciditate scazuta, al colitelor, colicilor stomacali si intestinali este recomandata infuzia din radacini de obligeana. O lingura de radacini taiate marunt se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara; se bea cate o jumatate de cana, de patru ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

4. Infuzie sau decoct din radacini de brusture
Infuzia se prepara dintr-o lingurita de radacina de brusture taiata marunt in 500 ml de apa fierbinte; se lasa la infuzat 12 ore, apoi se strecoara; se bea cate o jumatate de cana de infuzie calduta, de patru ori pe zi.

Decoctul se prepara dintr-o lingurita de radacina taiata marunt la 250 de ml de apa fierbinte; se fierbe 5-10 minute la foc mic, apoi se strecoara; se ia cate o lingura de decoct, de trei-patru ori pe zi.

5. Infuzie din menta si fierea pamantului
In cazul gastritelor insotite de dureri de ficat, se amesteca 20 de grame de frunze de menta cu 5 grame de frunze de fierea-pamintului. Doua linguri din acest amestec se pun intr-o cana cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute, apoi se strecoara. Se bea cate o cana din aceasta infuzie, de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.


gastrita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006320 (s)