News Flash:

Sucul de ananas proaspat dizolva mucusul de 5 ori mai repede decat siropurile de tuse. Vezi cum poti face acasa un sirop de ananas

25 Iunie 2017
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
ananas
Ananasul, in amestec cu alte ingrediente poate fi un medicament eficient pentru bolnavii de tuberculoza, dar si pentru cei cu alte probleme pulmonare insotite de tuse productiva. Studiile au aratat ca sucul de ananas poate dizolva mucusul chiar mai repede decat siropurile de tuse.

Intr-un studiu de caz, un amestec de suc de ananas proaspatmiere bruta, piper cayenne si sare a ajutat la dizolvarea mucusului din plamani in cazul pacientilor cu tuberculoza. Intr-un alt studiu, s-a demonstrat ca extractele din ananas au avut capacitatea de a dizolva mucusul pana la 5 ori mai repede decat siropurile de tuse uzuale, iar timpul de recuperare a fost de 4 ori mai repede.

Acest efect se datoreaza in parte bromelainei, o enzima din ananas care combate inflamatia si ajuta la digestie. Aceasta nu actioneaza singura ci impreuna cu manganul care ajuta la formarea de tesut conjunctiv si imbunatatirea functiei nervoase. 

De asemenea, ananasul este o sursa excelenta de vitamina C, care lupta impotriva radicalilor liberi si permite cailor respiratorii sa functioneze mai eficient. Ananasul are multe alte beneficii pentru sanatate intre care amelioreaza artritele, previne mai multe forme de cancer si regleaza tensiunea arteriala.

Stiind toate acestea, iata cum puteti prepara acasa un sirop de tuse cu ananas:
Ingrediente
2 felii groase de ananas proaspat, fara coaja sau doua cani pline cu ananas
1 lingura miere organica 
1/2 lingurita piper cayenne (poti omite sau poti reduce cantitatea daca il dai si copiilor)
o bucata de radacina de ghimbir cat degetul mare, decojita si feliata 
sucul de la 1 lamaie


Mod de preparare

Pastrati ananasul cu tot cu miezul dur din mijloc, care este foarte sanatos. Puneti ananasul cu ghimbirul intr-un blender si mixati bine. Stoarceti sucul obtinut pe care il amestecati cu mierea, piperul cayenne si sucul de lamaie. Pastrati-l in frigider si il consumati atunci cand este necesar, ideal la primul semn de tuse sau jena in gat. Poate fi tinut 7-10 zile.

Nota: Nu dati nimic cu miere copiilor sub un an. Daca aveti o tuse persistenta solicitati asistenta medicala.

ananasul miere ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005335 (s)