News Flash:

SUBIECTE ROMANA BAC 2018 I Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba si literatura romana, profilurile real si uman. BAREM DE CORECTARE Bacalaureat

25 Iunie 2018
946 Vizualizari | 0 Comentarii
examen evaluarde 1

Luni, 25 iunie 2018, absolventii de liceu au sustinut prima proba la examenul de bacalaureat, la Limba si literatura romana, in prima sesiune. Mediafax publica in exclusivitate subiecte si bareme de corectare pentru proba prima proba la BAC 2018 - Limba si literatura romana, profilurile real si uman
Subiecte Romana Bacalaureat, UMAN SI REAL: Elevii au avut de analizat poezii de Eminescu, Arghezi, Barbu sau Blaga

Elevii care au sustinut, luni, proba scrisa a examenului de Bacalaureat au avut de analizat, la subiectul al treilea, la PROFILUL REAL, poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar la PROFILUL UMAN a picat arta poetica in opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Elevii clasei a XII-a de la profilul real, care au sustinut luni prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat, cea la Limba si Literatura Romana, au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi in timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetica in opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.
Aproape 127.000 de candidati au sustinut, luni, prima proba, la Limba si Literatura Romana, din cadrul Bacalaureatului. Examenul a inceput la ora 09:00 si a durat trei ore.

Sesiunea de Bacalaureat continua pe 26 iunie, cu proba la Limba si Literatura materna (maghiara, germana, sarba, slovaca, croata, turca, ucraineana si italiana), pe 27 iunie se va desfasura proba obligatorie de profil, adica, matematica sau istorie si ultima proba este cea la alegere, in functie de specializare si este sustinuta pe 28 iunie.
Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 a avut loc in 12 februarie, cu Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A).

Absolventii clasei a XII-a  (real / uman) au sustinut luni, 25 iunie 2018, prima proba scrisa la BAC, cea de Limba si Literatura Romana.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

- sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
- sustinerea tuturor probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea;
- obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obtinut media 10 primesc diploma de merit.

Ca si la Evaluarea Nationala 2018, lucrarile proba la limba si literatura romana a examenului de Bacalaureat 2018 vor fi evaluate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele.

Astfel, in urma evaluarii lucrarilor contestate „nota initiala pentru proba de limba si literatura romana a examenului de Bacalaureat se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii.”

Astfel, nota comisiei de contestatii a examenului de Bacalaureat este finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.

 

SUBIECTELE la profilul REAL se pot consulta AICI

SUBIECTELE la profilul UMAN se pot consulta AICI

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005085 (s)