News Flash:

STPT mai cumpara 75 de trotinete pentru Timisoara

8 August 2019
794 Vizualizari | 0 Comentarii

Visul primarului Nicolae Robu este pe cale sa se implineasca. De anul acesta, timisorenii se vor putea plimba cu trotinete electrice chiar daca nu locuiesc sau nu au treaba in Complexul Studentesc. STPT mai cumpara 75 de bucati, cu aproape 100.000 de euro.

Societatea de Transport Public Timisoara a lansat o licitatie pentru achizitia a 75 de bucati trotinete electrice, cu 10 standuri de incarcare si software aferent de utilizare. Pune la bataie aproape 100.000 de euro, mai exact 469.365 lei cu tot cu TVA.

Ofertele pot fi depuse pana in 20 august la ora 15, urmand sa castige firma care va avea cea mai mica oferta. Contractul va avea o valabilitate de doua luni, iar achizitia se face din sursele proprii ale societatii de transport public.

Va reamintim, municipalitatea a cumparat anul acesta primele 25 de trotinete, insa acestea pot fi folosite doar de studenti. Trei statii de inchiriere au fost amplasate in campus, iar trotinetele se pot inchiria prin intermediul unei aplicatii de mobil, gratuit. Cele 25 de vehicule electrice sunt model E-TWOW, au o autonomie de 30 de km si pot prinde o viteza maxima de 25 km/h. O bucata a costat 3.600 de lei, adica putin peste 750 de euro, dar intreg contractul a fost in valoare de 154.000 lei cu TVA.

Primarul Timisoarei a testat si el o astfel de trotineta, in aprilie, cand STPT le-a amplasat in statii. Robu le-a promis timisorenilor ca si ei se vor putea deplasa cu vehiculele electrice, chiar daca nu sunt studenti.

„La urmatoarea etapa o sa mergem pe un sistem in care poti lasa trotineta unde vrei, totul este monitorizat cu precizie, pe sistem GPS. Ele vor ajunge sa fie imprastiate prin oras, sunt ridicate, sunt folosite, sunt lasate, sigur, nu anapoda, intr-un mod civilizat, dar nu in statii neaparat, de unde pot fi luate de un alt utilizator. Acesta este sistemul cel mai evoluat folosit la ora actuala in lume”, explica, la 1 aprilie, primarul Robu.

Edilul-sef promitea ca va cumpara in acest an „cel putin 100 de trotinete” si ca va lua si segway-uri pentru Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005895 (s)