News Flash:

Stoltenberg: "Afganistanul riscă se intoarca la statutul sau de stat al haosului, un paradis pentru terorismul international, daca NATO pleaca prea devreme din zona"

9 Octombrie 2017
1366 Vizualizari | 0 Comentarii
jens stoltenberg
Afganistanul s-ar putea intoarce la statutul de „stat al haosului”, daca trupele NATO se retrag din zona, ceea ce ar insemna un „paradis” pentru teroristi, a declarat Secretarul General al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, in cadrul sesiunii plenare a Adunarii Parlamentare a NATO de la Bucuresti. Stoltenberg a dat exemplu atentatele din 11 septembrie 2001 coordonate de Al-Qaeda impotriva Statelor Unite care s-au soldat cu mii de morti si a afirmat ca acest lucru nu trebuie sa se mai repete.
„Tocmai m-am intors dintr-o calatorie in Afganistan si am vorbit despre angajamentul reinnoit pentru lupta din zona. Am vazut cat de bine lucreaza trupele NATO cu trupele de securitate din Afganistan pentru a le antrena si pentru a le ajuta sa faca progrese pe campul de lupta si pentru a-si reduce victimele. Situatia in Afganistan este una care ne provoaca, pentru ca intelegem cu totii costul de a ramane in Afganistan, costul omenesc, dar si costul financiar. Dar costul de a pleca din Afganistan ar fi mult mai ridicat”, a declarat Jens Stoltenberg.
Secretarul General al Aliantei Nord-Atlantice considera ca daca trupele NATO se retrag din zona, exista riscul ca Afganistanul sa se intoarca la statutul de „stat al haosului”, un „paradis” pentru teroristi.
„Daca NATO pleaca prea devreme din zona, atunci riscam ca Afganistanul sa se intoarca la statutul sau de stat al haosului, iar acesta ar fi un paradis pentru terorismul international. Situatia s-ar repeta, vorbim de cazul 11 septembrie, cand mii de oameni au fost omorati. Nu putem sa permitem ca acest lucru sa se repete, de aceea ramanem in Afganistan, dedicati acestei cauze”, a continuat Stotenberg.
El a adaugat ca, datorita NATO, ISIS pierde teren.
„Vrem sa ne sporim actiunea in alte zone. Alianta este acum un membru deplin al coalitiei globale de lupta impotriva ISIS. Sistemele noastre de supraveghere ajuta coalitia NATO, antreneaza forte de securitate pentru a lupta impotriva ISIS in Irak, iar trupele din Irak antrenate de NATO sunt folosite pentru lupta de la Mosul si in alte zone. Facem progrese, ISIS pierde teren si ei sunt pe fuga”, a mai spus Secretarul General al Aliantei Nord-Atlantice.

afganistanul nato
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1418 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006175 (s)