News Flash:

Stii de ce e bine sa amesteci amoniac cu otet alb cand faci curatenie? Uite cum te va ajuta

21 Februarie 2018
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
curatenie

Stiai ca poti sa-ti faci casa luna fara sa folosesti chimicalele din comert? Armele bio impotriva murdariei sunt otetul alb si bicarbonatul, care nu lipsesc din bucataria nici unei gospodine.

Otet

Geamurile si oglinzile vor straluci cu efort minim. Amesteca o lingura de otet alb cu o lingura de amoniac si o cana de apa calduta si pune-le intr-un flacon cu pompa. Agita bine, pulverizeaza pe geam, apoi sterge cu o carpa moale, care nu lasa scame.
Robinetele si vasele de toaleta nu vor mai avea nici un fel de depunere de calcar, daca le cureti cu o solutie facuta din otet si apa in proportii egale. Pulverizeaza, apoi sterge cu o carpa moale.

Daca la dus apa curge cu taraita, inseamna ca exista depuneri de calcar. Introdu capatul dusului intr-o punga rezistenta din plastic, in care ai turnat otet cat sa-l acopere. Leaga bine capatul pungii si lasa asa peste noapte. Daca nu s-a curatat complet, repeta.
Vrei un covor ca nou? Amesteca o parte de otet cu doua parti de apa fiarta si curata suprafata covorului, dupa ce l-ai aspirat, folosind un burete mai aspru.

Pentru improspatarea draperiilor, amesteca o lingura de otet alb cu doua cani de apa calda si varsa amestecul intr-un flacon cu pulverizator. Aspira bine draperiile, apoi stropeste-le cu solutia otetata, fara sa le dai jos de pe galerii.
Poti spori lumina din casa curatand becurile cu apa si otet (o lingura de otet la un litru de apa). Sterge becurile cu o carpa inmuiata in solutie, apoi cu o laveta care nu lasa scame.
Peretii dati cu vinarom se curata cu clabuc de sapun, apoi se clatesc cu un amestec de apa calda si otet alb, jumatate de cana de otet la o jumatate de galeata de apa.


Cauti o solutie eficienta de curatat parchetul? Amesteca un sfert de ceasca de otet alb cu 3 litri de apa calda si 2-4 picaturi cu ulei esential de eucalipt. Dupa aplicare, sterge cu o carpa uscata.
Dintr-o jumatate de ceasca de otet alb si o lingurita de ulei de masline vei obtine o solutie excelenta pentru lustruirea mobilei.
Pentru a da stralucire obiectelor metalice din casa, fa o pasta din doua linguri de sare si putin otet alb (poti adauga si faina, ca sa nu fie foarte abraziva). Dupa aplicare, freaca bine cu un burete, apoi clateste si sterge.

Bicarbonat

Pune in frigider, pe o farfurioara sau intr-un bol mic, bicarbonat de sodiu. Va absorbi mirosurile neplacute. Se schimba o data la 2-3 luni.
Dupa ce ai stors lamaia, nu o arunca. Pune in interiorul ei putin bicarbonat de sodiusi vei obtine un dezinfectant excelent pentru chiuveta

O solutie universala de curatare obtii amestecand o lingura de bicarbonat de sodiu cu una de suc de lamaie si cu o jumatate de ceasca de apa fierbinte. Pune amestecul intr-un recipient cu pulverizator si agita bine inainte de folosire.
Pentru curatat baia, pune pe o laveta umeda putin bicarbonat de sodiu si otet alb. Freaca obiectele sau faianta. La sfarsit, poti sa aplici pe laveta cu care stergi doua picaturi de ulei esential de pin, lavanda sau portocala, pentru o aroma placuta.
Pentru inlaturarea sapunului de pe bateriile din baie, combina otet cu bicarbonat de sodiu. Umple o cana cu bicarbonat si adauga atata otet cat sa se formeze o pasta. Aplic-o pe zonele acoperite cu pelicula de sapun si lasa sa actioneze 5 minute. Freaca bine cu un burete, clateste cu apa amestecata cu otet si apoi sterge cu o carpa uscata. Aceeasi pasta poate fi folosita pentru curatarea tuturor obiectelor din inox, fara a le zgaria.


Pe astea le stiai?

Iata cum te ingrijesti folosind bicarbonat!
• Pentru dinti. Poti apela cu incredere la bicarbonatul de sodiu, care te va ajuta sa ai dintii mai albi si mai curati. Aplica putin praf pe periuta umeda si freaca dintii.
• Pentru par. Te poti spala pe cap cu bicarbonat de sodiu. Parul tau se va ingrasa mult mai greu decat daca folosesti sampon.
• Pentru ten. Umezeste-ti fata, apoi fa un masaj usor cu putin bicarbonat de sodiu. E cel mai fin gomaj posibil.
• Pentru corp. Pune cateva lingurite de bicarbonat de sodiu in apa din cada. Pielea ta va fi catifelata.
• Pentru talpi. Stai cu picioarele in apa in care ai adaugat cateva linguri de bicarbonat de sodiu si picioarele tale se vor hidrata instant.
• Ca deodorant. Daca vrei sa-ti feresti pielea de contactul cu substantele nocive din deodorante, da-te cu bicarbonat de sodiu la subrat si vei vedea diferenta.
 


otet bicarbonat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005850 (s)