News Flash:

Stiai ca te poti imbolnavi de la sorici? Afla detalii

31 Decembrie 2016
1598 Vizualizari | 0 Comentarii
soric
Toti ne vom bucura de delicioasele preparate cu carne de porc care vor fi pe masa de Craciun, fie ca este vorba de carnati, sarmale, toba sau alte bunatati.

Totusi multi uitam de riscul la care ne supunem atunci cand consumam acest tip de carne din surse neautorizate. Una dintre cele mai cunoscute boli aparute ca urmare a consumului de carne de porc este trichineloza, cauzata de viermele Trichinella spiralis (se mai poate intalni si in carnea de mistret sau urs). Pentru a scapa de orice larva care s-ar putea ascunde in carnea de porc, prepar-o la temperaturi de cel putin 70 de grade Celsius.
De asemenea, carnea mai poate fi contaminata si cu bacterii din specia Salmonella, E.coli, Listeria monocytogenes sau stafilococul auriu, ce pot avea consecinte grave asupra sanatatii noastre. Se pare ca si modul in care este taiat porcul poate influenta dezvoltarea acestor bacterii.

carne trichineloza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006344 (s)