News Flash:

Stiai ca bicarbonatul de sodiu curata foarte bine implanturile dentare? Mai mult, poti folosi produsul si pentru...

17 Februarie 2018
911 Vizualizari | 0 Comentarii
bicarbonat de sodiu

Apa oxigenata, otetul de mere, bicarbonatul de sodiu si uleiul de nuca de cocos sunt produse cu numeroase utilizari in gospodarie. Acest fapt se datoreaza versatilitatii, accesibilitatii si caracterului ecologic al produselor mentionate.
In articolul de azi vrem sa iti vorbim despre bicarbonatul de sodiu. Acest produs este foarte accesibil, drept pentru care il putem gasi in aproape orice bucatarie. Citeste in continuare pentru a descoperi sase utilizari inedite ale bicarbonatului de sodiu.

6 moduri interesante de a utiliza bicarbonatul de sodiu

1. Pentru exfoliere
 Deseori nu avem la indemana un produs potrivit pentru a ne exfolia pielea in mod corect. Vestea buna este ca bicarbonatul de sodiu poate fi o alternativa utila a produselor exfoliante din comert.

Ingrediente:
3 lingurite (30 g) de bicarbonat de sodiu
1 cana (250 ml) de apa

Instructiuni:
Amesteca ingredientele intr-un recipient pana obtii o pasta omogena.
Aplica pasta pe portiunea de piele pe care vrei sa o exfoliezi. Poti aplica acest remediu inclusiv pe fata.
Pentru o exfoliere adecvata, pune o cantitate mica de pasta pe maini si aplic-o pe piele cu miscari circulare de masaj.
Lasa pasta sa actioneze pentru cateva minute, apoi clateste-te cu apa la temperatura camerei.

2. Pentru a proteja axilele
Din diverse motive, multe persoane utilizeaza bicarbonatul de sodiu ca inlocuitor al deodorantelor din comert. Unul dintre principalele avantaje ale acestui produs este pretul sau foarte scazut. Pe langa faptul ca iti permite sa economisesti bani, bicarbonatul de sodiu ofera mult mai multe beneficii decat deodorantele clasice.
Bicarbonatul de sodiu apara axilele impotriva acumularii de bacterii, prevenind iritatiile si mirosurile neplacute. In plus, acest produs incredibil este 100% natural.

3. Pentru a combate refluxul gastroesofagian si balonarea
Multi dintre noi ne simtim obositi dupa ce servim o masa grea. In acelasi timp, anumite mancaruri pot cauza reflux gastroesofagian sau indigestie.
Cand ne confruntam cu aceste probleme, avem nevoie de un produs cu efect antiacid, precum laptele sau fructele deshidratate. Insa, daca se intampla sa nu avem aceste alimente la indemana, putem incerca si urmatorul remediu pe baza de bicarbonat de sodiu.

Ingrediente:
1 lingurita (10 g) de bicarbonat de sodiu
Zeama unei jumatati de lamaie

Instructiuni:
Stoarce zeama lamaii intr-un recipient mic, apoi adauga bicarbonatul de sodiu.
Te sfatuim sa bei acest remediu imediat.

4. Pentru a proteja dantura
Daca nu ai suficienti bani pentru a achizitiona o pasta de dinti, bicarbonatul de sodiu iti poate fi de mare ajutor. Datorita beneficiilor sale si a faptului ca este usor de preparat, multe persoane prefera sa foloseasca urmatorul remediu in locul pastelor de dinti din comert.

Ingrediente:
3 lingurite (30 g) de bicarbonat de sodiu
1 cana (250 ml) de apa

Instructiuni:
Amesteca cele doua ingrediente mentionate pana obtii o pasta groasa, asemanatoare cu o pasta de dinti obisnuita.
De indata ce remediul este gata, aplica-l pe periuta ta de dinti si periaza-ti dintii ca de obicei pentru aproximativ 3 minute.

5. Pentru a proteja implanturile dentare
Bicarbonatul de sodiu este foarte util in ceea ce priveste mentinerea sanatatii orale. Desi multi dintre noi il utilizam doar uneori ca „alternativa”, acest produs este ideal pentru a ingriji protezele, aparatele si implanturile dentare.
Bicarbonatul de sodiu are proprietati antibacteriene ce lupta impotriva oricaror substante nocive care se pot lipi de aparatele dentare. Pe langa faptul ca indeparteaza particulele de mancare, acest produs elimina mirosurile neplacute si reduce riscul de a dezvolta o infectie.

Ingrediente:
1 lingurita (10 g) de bicarbonat de sodiu
1 pahar mic (200 ml) de apa

Instructiuni:
Incalzeste apa pana devine calduta.
Amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa intr-un recipient destul de mare pentru a introduce proteza sau aparatul dentar pe care vrei sa-l dezinfectezi.
Lasa remediul sa actioneze pentru cateva minute.
Periaza putin cu o periuta de dinti, iar proteza sau aparatul tau dentar va arata ca nou.

6. Pentru a spala vasele
Datorita proprietatilor antibacteriene mentionate mai sus, bicarbonatul de sodiu este util pentru a curata orice obiect din bucatarie, de la cel mai mic recipient pana la cea mai mare cratita.
Mai mult, bicarbonatul de sodiu este util pentru a curata suprafetele din bucatarie, inclusiv blaturile, gresia si faianta. Cantitatea necesara depinde de suprafata vizata.

sursa: doza de sanatate


lingurita sodiu lingurite
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 43 queries | Mysql time :0.014764 (s)