News Flash:

Stefan Hrusca aduce colindele in casele timisorenilor

25 Noiembrie 2015
1401 Vizualizari | 1 Comentarii
hrusca
”Eu nu doar cant, eu simt fiecare colind”, marturiseste Stefan Hrusca. Din acest motiv, dar si pentru ca vestirea in cantec a Nasterii Domnului e datina buna si veche la romani, multi nu-si pot imagina sa paseasca pragul sarbatorilor altfel decat cu “Linu-i lin”. Pentru ei, Magul colindelor a pornit, ca in fiecare an, la drum, in turneul intitulat ”Leru-i ler”, si va concerta in 21 decembrie 2015, de la ora 20, pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara.
Dascalul de colinde, cum l-a numit poetul George Tarnea, evoca an de an miracolul Craciunului aducand in inimi lumina sperantei si credinta in datini. Antidot la colindele cantate ”comercial”, repertoriul lui Stefan Hrusca, autentic, nepervertit, cu adanci radacini intr-o lume de demult, aduce duioase povesti cu iesle, Pruncul Sfant, colacuti, minuni si flori dalbe si imbraca sufletele in sarbatoare. Din repertoriul celui care colinda precum Magii cu darurile, nu vor lipsi cantece indragite precum “Florile Dalbe”, “Trei Pastori”, “Afara Ninge Linistit”, “Linu-i Lin”, “Sfanta-i Sara de Craciun”.
“Este cel mai frumos obicei crestinesc si romanesc – de a merge sa urezi de bine, pentru sarbatori, celor dragi. Faceti asta si o sa va simtiti mult mai bine sufleteste” sustine artistul.
Biletele pentru concertul lui Stefan Hrusca la Timisoara costa, in functie de loc, 60 de lei, 80 lei si 100 de lei (categoria VIP) si s-au pus in vanzare la Agentia Operei.
Stefan Hrusca s-a nascut in 8 decembrie 1957, la Ieud, in inima Maramuresului, si este unul dintre cei mai renumiti interpreti de muzica folk, cunoscut publicului din Romania mai ales pentru colindele sale. Pana in 1984, acesta a sustinut peste o mie de spectacole impreuna cu cenaclul Flacara. In 1991 s-a stabilit in Toronto, Canada, insa a revenit in fiecare an in tara, iar colindele sale, cantate cu mare grija pentru filonul autentic, stravechi, lumineaza sarbatorile a mii de romani.

stefan hrusca nasterii domnului miracolul craciunului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005279 (s)