News Flash:

Steaua scoate un egal miraculos in Portugalia

7 Noiembrie 2014
1439 Vizualizari | 0 Comentarii
steaua dinamo
Steaua s-a intors cu un punct din Portugalia, fiind egala debutantei Rio Ave, scor 2-2, ca urmare a unor decizii hilare ale arbitrului Marcin Borski. Polonezul nu se afla la primul episod in care o dezavantajeaza pe campioana Romaniei. Primul gol al gazdelor de la Rio Ave a luat nastere in urma unui umar la umar consumat in flancul stang al apararii Stelei, transformat in lovitura libera, iar reusita de 2-1 a venit la un penalti inventat. Keseru a inscris spectaculos pentru ros-albastri, iar Lucian Filip si-a incununat seara cu golul de 1 punct la ultima faza a meciului. 

Cristi Tanase a semnat prima ocazie a Stelei, dupa un sut care a trecut foarte aproape de bara din dreapta lui Ederson (17). Trei minute mai tarziu, Sanmartean nu a putut transforma in gol o lovitura libera care anunta desprinderea pe tabela. Cu un sfert de ora inainte de pauza, pe un contraatac taios al gazdelor, polonezul Lukasz Szukala a intervenit excelent din fata lui Diego Lopes, angajat in marginea careului mic de Ukra. Cinci minute mai tarziu, Steaua a incasat gol dintr-o lovitura libera de pe partea dreapta. Ukra a centrat exact in centrul careului, iar Diego Lopes a reluat imparabil cu capul pentru 1-0.

In minutul 61, Lucian Filip, unul dintre cei mai buni oameni ai Stelei, a insistat pentru o minge in apropierea liniei de fund si l-a angajat pe Keseru, care a restabilit egalitatea cu o reluare spectaculoasa din 8-9 metri. Lusitanii au revenit la conducerea meciului, in minutul 78, gratie unui penalti dictat usor de Marcin Borski la un presupus fault in careu comis de Papp asupra capitanului Tarantini. Steaua a egalat la ultima faza. Keseru a fost faultat in marginea careului, provocand eliminarea lui Gouano. Borski a lasat jocul sa curga, desi se terminasera cele 3 minute de prelungire, iar Filip a punctat din cativa metri pentru o remiza cat o victorie. In celalalt meci din Grupa J, Dinamo Kiev a invins Aalborg cu 2-0 si este noul lider al grupei.

Astra a spart gheata in Europa

Tot aseara, Astra a remizat pe teren propriu cu Celtic, scor 1-1, intr-un meci contand pentru etapa a 4-a a Europa League. Vicecampioana Romaniei a fost condusa pana spre finalul meciului, cand brazilianul William De Amorim, introdus in partea secunda, a gasit vinclul portii aparate de Gordon, contribuind decisiv la primul punct obtinut de giurgiuveni in Grupa D a Europa League. Scotienii au trecut pe langa deschiderea scorului in minutul 18. Wakaso a centrat excelent pentru Johansen in 8 metri, iar Lung s-a remarcat cu o parada pe masura. Zece minute mai tarziu, Gordon nu s-a lasat mai prejos si a raspuns prompt sutului periculos expediat de Yahaya de la limita careului mare. Oaspetii au inscris pana la pauza, la capatul unei faze fixe in care Oros nu a reusit sa respinga corespunzator balonul respins de zid, iar Johansen a reluat in forta de la aproximativ 18 metri, profitand si de devierea involuntara a lui Pliatsikas (32). La ultima faza a reprizei, Mullgrew l-a intins pe Lung cu o torpila din afara careului. Actul secund a debutat cu o noua mare ocazie in contul lui Celtic, dupa ce Scepovici a finalizat defectuos din pasa cu calcaiul primita de la autorul golului. La poarta opusa, Budescu a avut o executie asemanatoare din zona punctului cu var. Pliatsikas nu a putut sa il surprinda pe Gordon, care a boxat cu dificultate de la coltul scurt. In minutul 77, Silviu Lung si-a continuat prestatia cu o noua interventie de efect la sutul de la distanta trimis de Mullgrew. Scorul final a fost stabilit de brazilianul De Amorim printr-o executie direct la vinclu, la care goalkeeperul campioanei Scotiei a fost transformat in simplu spectator (80). Astra a incheiat meciul in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Laban pentru o duritate la mijlocul terenului. In celalalt meci din grupa, Salzburg a invins la Zagreb cu scorul de 5-1.

Grupa D

Ieri: Astra - Celtic 1-1, Dinamo Zagreb - Salzburg 1-5
Clasament: 1. Salzburg - 10p, 2. Celtic - 8p, 3. Dinamo Zagreb - 3p, 4. Astra Giurgiu - 1p
Etapa viitoare (27 noiembrie): Astra Giurgiu - Dinamo Zagreb, Celtic - Salzburg

Grupa J

Ieri: Rio Ave - Steaua 2-2, Dinamo Kiev - Aalborg 2-0 
Clasament: 1. Dinamo Kiev - 9p, 2. Steaua - 7p, 3. Aalborg - 6p, 4. Rio Ave - 1p.
Etapa viitoare (27 noiembrie): Aalborg - Steaua, Dinamo Kiev - Rio Ave

Galerie Foto

steaua_dinamo-1
steaua rio ave marcin borski campioana romaniei lovitura libera
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007634 (s)