News Flash:

Statul Islamic ameninta cu executarea a doi ostatici japonezi si cere o rascumparare de 200 milioane de dolari

20 Ianuarie 2015
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
Gruparea Statul Islamic (SI) a amenintat marti, intr-o noua inregistrare video, ca va executa doi japonezi despre care afirma ca-i detine ostatici si cere o rascumparare de 200 milioane de dolari de la guvernul japonez, relateaza AFP, DPA si Reuters.
In inregistrare, difuzata pe site-urile jihadiste si a carei autenticitate n-a putut fi stabilita deocamdata, Statul Islamic, care controleaza largi teritorii din Irak si Siria, ameninta ca-i ''va omori in decurs de 72 de ore pe cei doi ostatici''.
Jihadistii SI ''ii cer guvernului japonez sa plateasca 200 milioane de dolari pentru salvarea vietii ostaticilor''.
Potrivit AFP, este prima data cand Statul Islamic, cunoscut pentru brutalitatea sa, anunta ca detine ostatici japonezi. Organizatia i-a identificat ca fiind Haruna Yukawa si Kenji Goto Jogo.
In inregistrare poate fi vazut un barbat in uniforma neagra jihadista. El tine in mana un cutit si vorbeste in engleza, in fata camerei, stand intre doi ostaticii imbracati in portocaliu.
Un responsabil al Ministerului japonez de Externe a indicat ca Tokyo urmareste cazul si evalueaza situatia.
Inregistrarea este difuzata in timp ce premierul japonez Shinzo Abe se afla in vizita la Ierusalim, urmand sa se intalneasca cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah (Cisiordania), ultima etapa a unui turneu care a inclus Egipt, Iordania si Israel.
Reuters aminteste ca premierul japonez, in cursul unei vizite efectuate la Cairo pe 17 ianuarie, a promis o asistenta nemilitara de circa 200 milioane de dolari pentru tarile care lupta impotriva gruparii Statul Islamic.
AGERPRES

statul islamic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008423 (s)