News Flash:

Statuia reprezentandu-l pe Sf. Gheorghe a fost mutata in piata care-i poarta numele

21 Martie 2016
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
statuia sf gheorghe
Circulatia tramvaielor a fost oprita circa trei ore, in centrul Timisoarei, motivul fiind mutarea unei statui de cinci tone reprezentandu-l pe Sf. Gheorghe in piata cu acelasi nume si unde au fost efectuate lucrari de reabilitare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Muncitorii care s-au ocupat de operatiune au lucrat aproape trei ore pentru a muta statuia ecvestra a Sf. Gheorghe si care cantareste cinci tone inapoi in piata care ii poarta numele, pe intreaga durata a operatiunii circulatia tramvaielor fiind oprita in zona centrala a Timisoarei.
Statuia Sf. Gheorghe a fost luata din piata cu acelasi nume si mutata circa 20 de metri, peste liniile de tramvai, in noiembrie 2013, cand au inceput lucrarile de reabilitare a centrului istoric din Timisoara.
Statuia Sf. Gheorghe a fost mutata, in final, cu ajutorul unei macarale, care a ridicat-o la aproximativ 30 de metri, pentru a o repune ulterior pe locul stabilit din piata, langa vestigiile recent descoperite si conservate ale Bisericii Iezuite si ale Moscheii Sultanului Biruitor, care dateaza din secolul XVI. Lucrarile de reabilitare din Piata Sf. Gheorghe sunt estimate sa mai dureze cateva saptamani.
Statuia ecvestra a Sf. Gheorghe in lupta cu balaurul comemoreaza evenimentele din Decembrie 1989. Monumentul din bronz, ce cantareste aproximativ cinci tone, cu tot cu soclu, a fost creat de artistul Silvia Radu si arhitectul Mihai Botescu si a fost dezvelit in anul 1996. Pe piedestalul realizat de Stefan Calarasanu sunt trecute numele unor copii-martiri ai Revolutiei din 1989.

circulatia tramvaielor centrul timisoarei sf gheorghe muncitorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007323 (s)