News Flash:

Statie noua de epurare la Recas

18 Octombrie 2014
1043 Vizualizari | 1 Comentarii
Aquatim a inaugurat noua statie de epurare a apelor uzate din orasul Recas, prima statie de epurare realizata in cadrul proiectului de investitii pe care il deruleaza pe POS Mediu, de extindere si modernizare a sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis. Vorbim despre o statie de epurare moderna, care a costat peste 2 milioane de euro.
Noua statie de epurare a apelor uzate construita in localitatea Recas, o investitie de peste 9 milioane de lei (fara TVA), realizata pe proiectul pe fonduri europene pe care il are in derulare la ora actuala Aquatim, a fost inaugurata oficial joi. La eveniment a participat si ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi.
„Statia de epurare este proiectata sa functioneze cu un debit maxim de 105 metri cubi pe ora si pentru a deservi pana la 5.500 locuitori echivalenti. Tehnologia de epurare cuprinde treapta mecanica, treapta biologica si treapta de epurare avansata (tertiara) pentru eliminarea fosforului si azotului si dezinfectia cu ultraviolete. Tehnologia include si tratarea namolului, prin ingrosare si deshidratare pana la 35% substanta uscata. Functionarea statiei este monitorizata on-line si automatizata. Achizitia de date si conducerea proceselor de tratare se face cu echipamente comandate la distanta (…) Siguranta statiei este asigurata printr-un sistem modern de supraveghere video. Efluentul statiei de epurare se deverseaza in raul Timis”, a explicat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.
De lucrarea de la Recas s-au ocupat firmele Rewox Hungaria Kft Baja, reprezentata in Romania prin Rewox Hungaria Kft Baja Sucursala Timisoara (lider de asociere), si Bolzano Alpenbau SRL (asociat), scrie tion.ro.
Investitia va fi completata de cea de extindere si reabilitare a retelei de canalizare, insumand 21 de kilometri, preconizata a fi finalizata la mijlocul anului viitor si care este cuprinsa in acelasi proiect pe bani europeni.
Valoarea totala a proiectului privind extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare din judetul Timis este de aproape 119 milioane de euro, 73,93% reprezentand fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Restul banilor sunt asigurati de Aquatim (13,04%), de la bugetul de stat (11,30%) si autoritatile locale – Consiliul Judetean Timis si Primaria Timisoara (1,73%).
Sunt cuprinse investitii in localitatile Timisoara, Jimbolia, Deta, Sannicolau Mare, Buzias, Recas, Gataia, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin. Proiectul cuprinde lucrari de extindere si reabilitare a retelelor de canalizare (200 km) si apa (100 km), constructia a sapte noi statii de epurare a apei uzate si trei statii de tratare a apei.

aquatim ilie vlaicu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

felicia  | #41
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: felice_rus@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037759 (s)