News Flash:

Statele Unite, lovite de tornade devastatoare! (VIDEO)

7 Mai 2015
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
tornada
Cel putin 20 de tornade au afectat miercuri cel putin trei state americane, iar furtuni violente au avariat zeci de case, au provocat inundatii in Oklahoma, iar din Texas si pana in Nebraska au fost lansate alerte meteorologice, intr-o zona cu noua milioane de locuitori, relateaza NBC News.
Un "grup de tornade" a fosr semnalat in cel putin trei state - Kansas, Oklahoma si Nebraska -, potrivit lui Nick Wiltgen, un meteorolog de la The Weather Channel.
O tornada "mare si extrem de periculoasa", semnalata la Norman, in Oklahoma, se indrepta catre nord-est, potrivit Serviciului National american de Meteorologie (NWS). "Este o situatie deosebit de periculoasa", a avertizat agentia.
Aeroportul International Will Rogers din Oklahoma City a fost evacuat in doua randuri miercuri, din cauza apropierii unor furtuni violente. Autoritatile aeroportuare au anuntat intr-un mesaj postat pe Twitter ca niciun avion nu urma sa soseasca miercuri seara si ca pasagerii au fost evacuati de la terminale intr-un tunel subteran. Pasagerii au fost evacuati prima data timp de ora, miercuri la ora locala 17.00 (joi, 1.00, ora Romaniei), iar a doua oara la ora locala 19.00 (joi, 3.00, ora Romaniei).
Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Oklahoma si-a activat Centrul de operatiuni din cauza conditiilor meteorologice si anuntat intreruperi ale alimentarii cu energie electrica in intregul stat, avarierea unor case si blocarea unor drumuri de inundatii. Comisia pentru utilitati si Oklahoma Gas & Electric au anuntat peste 10.000 de pene fiecare.
O alerta de inundatii a fost emisa la Oklahoma City pentru prima data in istoria orasului, au anuntat oficiali in mesaje postate pe Twitter. "Pericol de moarte. Nu conduceti", se arata intr-un mesaj.
Alerte de inundatii au fost emise, de asemenea, pentru orasele Moore, Tuttle si Mustang pana joi dimineata la ora locala 9.00 (17.00, ora Romaniei).
"Adapostiti-va in zone inalte acum!", indeamna NWS intr-o alerta, adaugand ca "este o situatie care va poate pune viata in pericol". In cursul noptii de miercuri spre joi nivelul apei de ploaie a atins intre 13 si 20 de centimetri in zonele afectate, potrivit NWS, care avertizeaza ca urmeaza sa continue sa ploua.
Avertismente de tornade pentru Oklahoma City au fost anulate la ora locala 21.00 (joi, 5.00, ora Romaniei). Zeci de locuinte au fost distruse la Amber si Bridge Creek, iar mai multe tinuturi au fost, de asemenea afectate de tornade, potrivit unor oficiali.
Statul Kansas a fost afectat, de asemenea, de tornade miercuri seara, la Mount Hope, Ionia si Lincoln County. Insa nu au fost raportate pagube importante.
Cel putin trei structuri au fost avariate, iar unele persoane au fost ranite usor la Roseland, in statul Nebraska, in urma unei tornade.
In unele zone din Kansas - Lincoln si Ebson - furtunile au fost insotite de grindina.
NWS a emis alerte de tornada pentru vestul si nord-estul statului Texas cel putin pana la ora locala 21.00 (joi, 5.00, ora Romaniei). Mediafax.ro

Galerie Video


nbc news
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006939 (s)