News Flash:

Stare de urgenta pe insula Lesbos, in urma cutremurului de luni

13 Iunie 2017
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur chile
Autoritatile din Grecia au declarat, marti, stare de urgenta pe insula Lesbos, dupa ce un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade produs luni in largul Marii Egee a provocat moartea unei persoane si ranirea altor zeci, informeaza site-ul agentiei The Associated Press.
Oficialii guvernului regional au anuntat ca locuintele din 12 orase aflate in sudul insulei Lesbos au fost grav afectate sau distruse. Locuitorii vizati, majoritatea persoane in varsta, au fost adapostiti la rude, la hoteluri sau intr-un adapost organizat de catre armata.
Starea de urgenta a fost declarata dupa ce peste 800 de oameni au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele, iar mai multe drumuri sunt blocate de daramaturi.
Pe de alta parte, serviciile de urgenta din Turcia nu au raportat victime, dar 240 de corturi au fost ridicate in zona afectata, ca masura de precautie.
Epicentrul cutremurului de 6,3 grade a fost la 11 kilometri sud de orasul Plomari (insula Lesbos), la 30 de kilometri sud sud-vest de orasul Mytilene din Grecia si 40 de kilometri vest nord-vest de localitatea Foca (provincia Izmir) din Turcia, potrivit Institutului american de Geofizica (USGS). Cutremurul s-a produs la o adancime de 5,7 kilometri. Autoritatile turce si cele grecesti au precizat ca au avut loc minimum 25 de replici ale cutremurului, cele mai mari fiind cu magnitudinea de 4, 4,5 si 4,9.
Cutremurele sunt frecvente in Grecia si Turcia, tari aflate in zone tectonice active. Doua cutremure devastatoare au lovit nord-vestul Turciei in 1999, provocand moartea a aproximativ 18.000 de persoane.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007009 (s)