News Flash:

STARE DE URGENTA la Istanbul. Fortele speciale au ordin sa DOBOARE orice elicopter care decoleaza fara permisiune

18 Iulie 2016
976 Vizualizari | 0 Comentarii
istanbul2
Autoritatile turce au reintrodus starea de urgenta la Istanbul si au desfasurat efective suplimentare din cadrul fortelor speciale ale politiei, relateaza TASS, care preia informatii transmise de agentia de stiri Anadolu.
Potrivit agentiei, seful politiei a fost instruit sa doboare orice elicopter care decoleaza fara permisiune, iar echipaje inarmate de politie patruleaza strazile.
Politia din Istanbul a primit si intariri consistente, pentru a contracara eventuale actiuni al sustinatorilor puciului, fiind desfasurati aproximativ 1.800 de membri ai fortelor speciale ale politiei.
Duminica seara si in cursul noptii au avut loc ciocniri armate intre participantii la tentativa de lovitura de stat militara si autoritati, cele mai importante avand loc in apropierea aeroportului international Sabiha Gokcen din Istanbul, precum si la baza aeriana din orasul Konya.
Fortele de politie din Turcia au folosit tunuri cu apa in timpul unei operatiuni de retinere a complotistilor aflati la baza aeriana din Konya, a anuntat postul de televiziune Haber Turk.
Politia a intampinat rezistenta si in apropierea aeroportului international Sabiha Gokcen, insa dupa un scurt schimb de focuri, participantii la complot s-au predat.
Aproximativ 6.000 de persoane au fost retinute, pana in acest moment, in legatura cu lovitura de stat esuata din Turcia, a anuntat duminica ministrul Justitiei de la Ankara, Bekir Bozdag.
Oficialul de a Ankara a precizat ca ancheta in acest caz este in curs de desfasurare, asa ca numarul persoanelor arestate va creste.
Conform celor mai recente date, in urma tentativei de rasturnare a regimului Erdogan au decedat cel putin 290 de persoane, iar peste 1.400 au fost ranite in confruntari.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004899 (s)