News Flash:

Stadiul lucrarilor la lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva - VIDEO

3 Iulie 2016
1019 Vizualizari | 0 Comentarii
Autostrada Nadlac Pecica
Desi din acest an ar fi trebuit sa fie deschisa circulatiei autostrada Lugoj – Deva, deocamdata se poate circula doar pe primul lot, de la Lugoj la Traian Vuia. O gramada de probleme birocratice si administrative, certuri intre constructori si Compania de Drumuri, aparitia ecoductelor, a diverselor zone de protectie a animalelor, toate acestea au dat peste cap planurile. Daca se stia ca autostrada trebuia deschisa in mai 2016, acum stim ca vor fi greu de inaugurat si portiunile din loturile in lucru, asa cum se dorea in ultima perioada.  In ceea ce priveste lotul 2, acesta ar trebui sa fie disponibil pe distanta dintre Traian Vuia si Margina.
Filmarile aeriene realizate de Asociatia Pro Infrastructura arata ca lotul 2 este destul de inaintat in ceea ce priveste lucrarile, dar este clar ca mai e mult de prestat aici. Probleme sunt si cu autorizatiile pe acest lot, este vorba despre portiuni de teren expropiate suplimentar.
Situatia nu este deloc buna nici pe lotul 3, aici trebuie realizat nodul rutier de la Holdea, lipsind, de asemenea o serie de acorduri. In ceea ce priveste lotul 4, aici se asteapta in continuare un acord de mediu, deci si autorizatia de constructie pe mai multe portiuni, chiar daca vorbim de o perioada de trei ani trecuta deja de la demararea lucrarilor, conform celor de la Pro Infrastructura. Afectati sunt 11 kilometri din cei 22 ai lotului.
Pentru lotul 2 din Lugoj – Deva, semnarea contractului de executie a avut loc in decembrie 2013, iar ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in ianuarie 2014. Finalizarea lucrarilor era programata in iulie 2016, dar a fost amanata, dupa ce a fost impusa realizarea celebrelor ecoducte. Valoarea ofertata a lucrarilor a fost de 423 de milioane de lei. Contractul de executie pe lotul 3 a fost semnat in mai 2013, iar valoarea licitata a lucrarilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit sa aiba loc in mai 2016. Lucrarile la tronsonul patru sunt incepute din 2013 si ar fi trebuit finalizate in luna mai a anului in curs. Valoarea lucrarilor la acest tronson este de 420 de milioane de lei.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006507 (s)