News Flash:

SRI: Respingem CATEGORIC orice incercare de a implica SRI in numirea premierului Romaniei

27 Iunie 2017
913 Vizualizari | 0 Comentarii
sri2
Serviciul Roman de Informatii transmite ca institutia nu este implicata in numirea premierului Romaniei, precizarile venind dupa ce social democratii i-au cerut lui Mihai Tudose asigurari ca nu are "dubla comanda", dar si ca urmare a speculatiilor referitoare Sorin Grindeanu.
"In legatura cu speculatiile aparute in spatiul public referitoare la o presupusa implicare a Serviciului Roman de Informatii in desemnarea premierului Romaniei, SRI face urmatoarele precizari: Respingem categoric orice incercare de a implica SRI in dispute politice, in numirea premierului Romaniei sau alte actiuni care nu tin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Consideram aceste afirmatii din spatiul public denigratoare si menite sa afecteze imaginea institutiilor fundamentale dintr-un regim democratic. SRI isi reafirma determinarea de a ramane echidistant, neimplicat politic si concentrat pe indeplinirea misiunilor sale cu respectarea stricta a legii", transmite SRI printr-un comunicat de presa.
Precizarile SRI vin dupa discutiile din spatiul public referitoare la Sorin Grindeanu, premierul in functie, si Mihai Tudose, premierul desemnat.
Lia Olguta Vasilescu a anuntat, imediat dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD, ca Mihai Tudose, propunerea pentru functia de premier, va trebui sa arate ca nu are ”dubla comanda”, asta dupa ce a absolvit un curs post-universitar in domeniul securitatii national la Colegiul Superior de Securitate Nationala, Serviciul Roman de Informatii, in 2006. In acelasi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul National de Aparare – Bucuresti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006207 (s)