News Flash:

SRI: Exercitiu antiterorist complex pe Aeroportul International Henri Coanda

18 Octombrie 2016
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
antitero
Unitati ale Serviciului Roman de Informatii (SRI) si ale altor institutii componente ale Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului (SNPCT) au fost alarmate, luni si marti, pentru un exercitiu antiterorist complex in situatii de criza simulate concomitent in mai multe locatii, inclusiv la Aeroportul International "Henri Coanda".
Potrivit unui comunicat de presa al SRI, la exercitiu au participat si specialisti ai Ministrului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Ministerul Transporturilor si ai Ministerului Public, institutii componente ale SNPCT.
"Exercitiul a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru inter-institutional, consolidarea reflexelor de cooperare in interiorul SNPCT, precum si verificarea timpilor de reactie intr-o situatie ipotetica", se arata in comunicatul de presa.
In egala masura, alertarea a avut ca scop studierea reactiilor comunitatilor locale in vederea stabilirii modalitatilor adecvate de gestionare din partea institutiilor cu responsabilitati, au mai precizat reprezentantii SRI.
Scenariile puse in practica au acoperit mai multe modele actuale de materializare a unui act terorist, pornind de la evenimente care au marcat Europa in ultimul an.
Potrivit sursei citate, activitatile curente de pe Aeroportul "Henri Coanda" nu au fost afectate.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005839 (s)