News Flash:

Spitalul Universitar Bucuresti, al cincilea Centru de transplant de celule stem din Romania

21 Aprilie 2015
1364 Vizualizari | 0 Comentarii
transplant
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti are, incepand de luni, un Centru de transplant de celule stem, unde vor fi tratati pacienti cu cancer al sangelui, unitatea sanitara fiind a cincea deschisa in Romania, dupa cele de la spitalele Fundeni si Coltea din Capitala, de la Timisoara si Targu Mures.
Noua sectie pentru transplant si pretransplant realizata in Clinica de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, condusa de profesor dr. Ana Maria Vladareanu si conferentiar dr. Horia Bumbea, dispune de cinci camere sterile, dotate cu paturi electrice de terapie intensiva, statie de monitorizare a functiilor vitale si beneficiaza de cel mai modern sistem de filtrare a aerului, presiune pozitiva si flux laminar. Cele cinci camere sterile au rolul de a reduce riscul aparitiei infectiilor.
"Credem ca la Spitalul Univeristar de Urgenta Bucuresti incepem, incetul cu incetul, sa inchidem un cerc in tratamentul afectiunilor medicale oncologice. Urmatorul pas va fi includerea spitalului in programul national de pretransplant, de transplant de celule stem", a declarat managerul SUUB, profesor dr. Catalin Carstoiu.
El a mai spus ca, dupa ce va fi incheiat contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, va incepe procedura pentru angajarea asistentilor medicali.
"Nu avem nevoie de medici, pentru ca in Clinica de hematologie avem suficienti, peste 15 medici titulari si aproape 22 de persoane care lucreaza si la Universitatea de Medicina si Farmacie. In schimb, vom scoate la concurs aproape 20 de posturi de asistent medical", a adaugat Catalin Cirstoiu.
In Romania se fac anual aproximativ 200 de transplanturi de celule stem, dintre care peste 130 la Clinica de hematologie a Institutului Fundeni. Interventii de acest fel se realizeaza si in spitale din Timisoara, Targu Mures si Coltea din Capitala.
Costurile pentru realizarea noii sectii de transplant si pretransplant de la SUUB s-au ridicat la 600.000 de euro.
Managerul SUUB a precizat ca in 2007 a fost dechisa Clinica de oncologie, care atunci functiona cu cabinete in ambulatoriu, cu doi doctori si doi asistenti. In 2015, in Clinica sunt realizate aproape 40.000 de proceduri anual.

catalin cirstoiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006253 (s)