News Flash:

Spitalul de Arsi: Prognostic rezervat pentru cele trei paciente ranite in incendiul din Chisinau

11 Ianuarie 2016
1370 Vizualizari | 1 Comentarii
ranit colectiv
Doua dintre femeile ranite in incendiul din Chisinau care au fost aduse la Spitalul de Arsi vor fi operate marti, cea de-a treia este in stare critica si deocamdata nu se pune problema unor interventii chirurgicale, a declarat, luni, medicul Adrian Stanculea, precizand ca prognosticul este rezervat.
"Starea pacientelor este destul de grava, dar una dintre ele este in stare foarte grava, fiind ventilata mecanic si intubata. Si celelalte doua sunt intubate, au arsuri intre 30 si 45 la suta din suprafata corpului, arsuri profunde si de cai respiratorii", a spus purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti, Adrian Stanculea.
Medicul a precizat ca femeile au arsuri la cap, maini si torace, dar si arsuri de cai aeriene. Stanculea a precizat ca la Spitalul de Arsi din Capitala se afla si un medic de terapie intensiva din Chisinau, care tine legatura cu autoritatile din Republica Moldova.
Adrian Stanculea a mai spus ca doua paciente, a caror stare este mai stabila, vor fi duse marti in sala de operatii. In cazul celei de-a treia paciente, a carei stare este critica intrucat are arsuri care "se manifesta extrem", nu se pune deocamdata problema sa fie dusa, in aceasta stare, in sala de operatie.
"Prognostic este insa rezervat la toate cele trei paciente. Exista un medic anestezist de la Chisinau cu care discutam fiecare caz, el tine legatura si cu autoritatile de la Chisinau. El nu poate insa sa exercite niciun gest medical, pentru ca legislatia nu permite acest lucru", a adaugat Stanculea.
Intrebat cum vor fi tratate pacientele din Chisinau, in conditiile in care ranitii in incendiul din Colectiv au fost trimisi in strainatate, Stanculea a spus: "Asa cum tratam pacientii de ani de zile".
"Vom fi in stare sa asiguram asistenta medicala a acestor pacienti la fel cum am asigurat-o si pana acum. Bolnavii sunt ingrijiti in conditiile pe care le avem, beneficiaza de tot ceea ce avem la dispozitie. Sunt operati, sunt in continuare imbaiati si spalati in acea «cada minune» de care vorbeste toata lumea, pentru ca este foarte important sa fie spalati. Nu stiu daca s-a retinut chestia asta vreodata: in aceeasi cada si in aceeasi apa care vine de la robinet si in care nu a murit populatia Romania, pentru ca nu circula pseudomonas", a adaugat Adrian Stanculea.
Totodata, medicul a precizat ca Patriarhia a anuntat ca va oferi spatii de cazare pentru rudele celor trei femei, care vor ajunge in Bucuresti.
"Prin preotul spitalului ni s-a transmis ca Patriarhia ofera spatii de cazare pentru rudele ranitelor in incendiul din Chisinau. Rudele nu au ajuns inca in Bucuresti", a adaugat Stanculea.
Cele trei paciente cu arsuri grave au fost aduse cu o aeronava, duminica dupa-amiaza, de la Chisinau la Bucuresti, fiind internate la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 43 queries | Mysql time :0.025121 (s)