News Flash:

Spitalele aflate in administrarea Primariei Capitalei vor fi optimizate din punct de vedere seismic

30 August 2016
989 Vizualizari | 0 Comentarii
spital arsi
Spitalele aflate in administrarea Primariei Capitalei urmeaza sa fie optimizate din punct de vedere seismic, dupa model japonez, proiectul-pilot va incepe la Spitalul Coltea, a anuntat, luni, primarul Gabriela Firea.

Primaria Capitalei lanseaza un proiect prin care spitalele aflate in administrarea municipalitatii sa fie optimizate din punct de vedere seismic, a anuntat primarul Gabriela Firea dupa o intalnire de lucru cu secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU si ISU Bucuresti-Ilfov, precum si cu cei sase primari de sector.

Proiectul-pilot va incepe la Spitalul Coltea, reabilitat si modernizat de Primaria Capitalei si unde, conform unor expertize ale specialistilor japonezi, aparatura mobila va fi asigurata in caz de cutremur.

Astfel, in cazul producerii unui seism, nu doar cladirea in sine ar fi functionala, ci si aparatura medicala. Gabriela Firea a explicat ca acesta este un model "putin costisitor, dar foarte eficient, care a fost adoptat si de americani".

Primarul Capitalei a mai spus ca a avut discutii si cu ambasadorul Japoniei, pentru a trimite experti care sa contribuie la elaborarea si implementarea acestui proiect.

In ceea ce priveste scolile din Bucuresti, Gabriela Firea a solicitat primarilor de sector sa aiba discutii cu reprezentantii ISU, astfel incat, pana la inceperea anului scolar, sa pregateasca toate documentele necesare in vederea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pentru unitatile care nu au inca acest aviz.

primaria capitalei raed arafat igsu isu bucuresti ilfov primari de
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005364 (s)