News Flash:

Spital de excelenta la Timisoara? De unde ar putea proveni banii

26 Martie 2016
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
spital de excelenta
Presedintele CJT, Titu Bojin, a declarat deschis ca prioritatea sa in acest mandat sunt sanatatea, educatia si infrastructura. Asa ca, si-a dorit de mult construirea unui spital de excelenta macar in jurul Timisoarei, daca in interior nu se poate. 
In urma cu trei ani, o companie din SUA si-a manifestat disponibilitatea de a ridica la Giroc un astfel de complex spitalicesc, care presupunea o investitie de circa 300 de milioane de euro. Proiectul nu s-a materializat, pentru ca americanii au cerut garantii guvernamentale si locale, iar noi taman asta nu aveam. 
Acum, a aparut o companie canadiana, care ar fi dispusa sa construiasca un spital de excelenta fara garantii financiare romanesti, scrie ziuadevest.ro
Dupa vizita unei delegatii din Germana si Canada, Titu Bojin a discutat cu reprezentantii unei companii din Canada despre realizarea unui spital de excelenta.
„De data aceasta, delegatia (canadiana, n.r.) nu solicita garantii guvernamentale, locale sau judetene. Cred ca poate fi mai aproape de ceea ce ne dorim noi in Sanatate. CJT ar urma sa asigure terenul si utilitatile, iar canadienii s-ar ocupa de constructia efectiva si de managementul spitalului de excelenta”, spune Titu Bojin. 
In urma cu trei ani au demarat procedurile privind intocmirea unui studiu de prefezabilitate pentru realizarea „Complexului spitalicesc de excelenta in regim de investitie si exploatare public-privata”. 
Centrul ar urma sa aiba pana in 600 de paturi, dar nu mai putin de 500.

giroc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006850 (s)