News Flash:

Spectacol la Timisoara. Ultimele pregatiri inaintea debutului Festivalului Catalan

31 Iulie 2014
823 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 500 de artisti catalani vor participa alaturi de grupuri din Romania la un eveniment extrem de interesant si de spectaculos incluzand traditionalele parade cu giganti, jocuri cu foc, turnuri umane si multe alte repere ale traditiei catalane. Inceputul lunii august va aduce la Timisoara cel mai mare si impresionant festival catalan din afara Spaniei.
Festivalul APLEC Internacional va incepe spectacol de Sardanas (hore catalane), vineri, 8 august, de la ora 10:00, in Parcul Rozelor, urmand sa continue cu expozitii de constructii umane care vor avea loc pe platoul din fata Stadionului „Dan Paltinisanu”, precum si pe platoul din fata Scolii Generale nr. 30, incepand cu ora 17:00.
Tot in data de 8 august vor avea loc dansuri cu bastoane, de la ora 15:00, in incinta Iulius Mall, urmand ca pe strazile Marasesti si Alba Iulia sa aiba loc un spectacol itinerant. Ziua intai de festival se va incheia cu spectacolul El cel i el Mar a Catalunya (Cerul si Marea in Catalonia), care incepe de la ora 19:00 in Piata Victoriei.
Sambata, 9 august, de la ora 11:00, in Piata Victoriei va avea loc pregatirea elementelor imaginare (expunerea elementelor de recuzita, giganti etc.), precum si ateliere de cultura populara catalana, precum: cursuri de dans Sardana (hora catalana), cursuri de Falcons (constructii umane, scrabel multicultural, poze cu capetele gigant). Ziua va continua cu parada catalana Cercavila, unde se vor prezenta toate grupurile participante la festival, printre acestea numarandu-se Ansamblul Timisul, precum si Peregrinii.
Parada va avea loc de la ora 18:30, iar traseul pe care se va desfasura parada va fi urmatorul: str. Marasesti colt cu Gh Dima – Piata Victoriei (prin fata Operei) – Modex (blocare sens giratoriu str IC Bratianu, bv 20 Decembrie 1989, str Lucian Blaga, str. Carol Telbisz) – bv 20 Decembrie 1989 ( inchisa circulatia pe ambele sensuri) – CD Loga (in fata Primariei) str CD Loga blocata pe portiunea cu Primaria – Bv Regele Ferdinand – Piata Regia Maria – Bv Republicii – Piata Victoriei (in fata Operei).
Ziua a doua de festival se va incheia cu spectacolul La Terra i el Foc a Catalunya (Pamantul si Focul in Catalonia), care va incepe de la ora 20:00 si se va termina la ora 23:00, spectacolul avand loc in Piata Victoriei.
Duminica, 10 august, de la ora 11:00, in Piata Victoriei, va avea loc pregatirea elementelor imaginare (expunerea elementelor de recuzita), dar si ateliere de cultura populara catalana, precum cursuri de dans Sardana si cursuri de Falcons. De la ora 18:30, in Gradina de Vara a Filarmonicii Banatul va avea loc un concert de muzica din Catalonia, urmand ca de la ora 20:30 sa se desfasoare parada Fanfara Catalana, cu implicarea tuturor grupurilor muzicale participante, parada desfasurandu-se in incinta Filarmonicii Banatul.
Festivalul catalan se va incheia prin spectacolul Follia Dels Elements (Nebunia Elementelor), care va incepe de la ora 21:15, unde vor fi prezente toate grupurile participante la festival. Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0913 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014204 (s)