News Flash:

Sorin Rosca Stanescu: O noua fisura in globul lui Basescu

17 Noiembrie 2016
1190 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Rosca Stanescu3

Ana Maria Patru este inca o piesa importanta a dispozitivului de tip mafiot montat de Traian Basescu la temelia statului roman. Ancheta declansata impotriva ei va reverbera. De la Ana Maria Patru, sefa Autoritatii Electorale Permanente, procurorii vor putea merge mai departe. Pana unde? Pana la Tarian Basescu. Daca vor.


Ex-presedintele Romaniei, Traian Basescu, a facut ceva mai mult decat sa planteze un om devotat la varful Autoritatii Electorale Permanente. Prin modificari legislative succesive, a intarit puterea acestei autoritati pana cand ea a fost transformata intr-o veritabila politie a alegerilor. Intr-un fel de centru de comanda de unde cei care trebuiau favorizati, partide si oameni politici, erau impinsi de la spate, lasati sa isi faca de cap, in timp ce adversarii clanului Basescu puteau fi usor executati. Cu legea in mana. Sub aceasta Autoritate Electorala Permanenta, in cei zece ani in care Traian Basescu si-a exercitat functia prezidentiala, au fost posibile toate uriasele fraude din domeniul electoral, inclusiv prin organizarea masivelor importuri, din China, de pomeni electorale de tot felul, achizitionate si depozitate, din timp, la nivelul fiecarui judet.


Si nu este deloc intamplator faptul ca Ana Maria Patru s-a aflat mereu si mereu, si chiar ostentativ, in anturajul clanului conducator. A aparut in aceasta ipostaza chiar in timpul campaniilor electorale, in filme si in fotografii, iar scandalul starnit nu a avut niciun efect. Doamna Ana Maria Patru a fost de neclintit.


Acum, se pare ca, in fine, la o distanta de cativa ani buni, procurorii s-au urnit. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Momentul este insa extrem de critic. Din doua motive.


Primul motiv este ca Romania a intrat practic intr-o campanie electorala. Decapitarea Autoritatii Electorale Permanente, precum si perchezitiile care se fac acolo pot complica procesul electoral. Este de presupus ca Ana Maria Patru a avut complici nu numai in exterior, ci si in interior. Nu imi pot imagina ca, daca aceasta persoana a luat mita masiv, inchizand ochii la diverse faradelegi sau facand pur si simplu trafic de influenta pentru ca – nu-i asa? – se numara printre putinii membri ai cercului din varful puterii, nu si-a angajat drept subalterni, in institutia pe care o conducea, persoane asemanatoare. Cu alte cuvinte, este posibil ca, la Autoritatea Electorala Permanenta, sa lucreze mai multi complici de-ai Anei Maria Patru, care, la randul lor, ar urma sa fie pusi sub ancheta DNA. Ceea ce inseamna ca va fi extrem de dificil pentru aceasta institutie bantuita de escroci si zgaltaita de DNA sa faca fata provocarilor din aceasta campanie electorala.


A doua imprejurare este inca si mai grava. Din vina Autoritatii Electorale Parmanente condusa de Ana Maria Patru, formularele utilizate in aceasta campanie electorala au fost puse cu mare intarziere la dispozitia partidelor si a candidatilor independenti. Poate ca deliberat. Pentru a da peste cap alegerile. Si astfel, asa cum am mai semnalat, toate listele cu semnaturi necesare calificarii partidelor in alegeri sunt contrare legii. Conform legii, era absolut obligatoriu ca, pe fiecare cap de lista cu semnaturi, sa fie consemnate numele candidatilor. Acest lucru nu s-a intamplat. Partidele politice nu au avut timpul necesar sa isi desemneze candidatii inainte de a prezenta listele cu semnaturi. In mod normal, daca legea s-ar respecta, ar fi invalidate toate aceste liste, iar procedura ar trebui reluata asa cum scrie la carte. Ceea ce ar amana alegerile pana in luna martie.


Revenind insa la ancheta DNA, merita sa fim in continuare cat se poate de atenti la ce vor mai descoperi procurorii. S-ar putea ca, de aceasta data, drumul catre Traian Basescu sa fie liber si mai deschis decat in alte dosare.


traian basescu om devotat complica mita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004648 (s)