News Flash:

Sorin Grindeanu a sesizat CCR: Votul la motiunea de cenzura ce a dus la demiterea cabinetului sau nu a fost secret

29 Iunie 2017
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu4
Sorin Grindeanu a sesizat joi CCR pe motiv ca votul din Parlament, pentru motiunea de cenzura ce a dus la demiterea Cabinetului sau, nu a fost unul secret, iar multi alesi au aratat bilele inainte de a le introduce in urne.
In sesizarea facuta de premierul interimar Sorin Grindeanu, la Curtea Constitutionala a Romaniei, se arata ca, potrivit dispozitiilor art. 88 ”dupa incheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare pentru increderea Guvernului. Votul este secret si se exprima prin bile”.
Cu toate acestea, arata sesizarea, ”la sedinta comuna din 21 iunie 2017, asa cum s-a putut observa pe toate canalele de televiziune care au transmis in direct desfasurarea lucrarilor, modalitatea concreta de desfasurare a votului a aratat faptul ca unii deputati si senatori au votat la vedere, ceea ce pune sub semnul intrebarii respectarea procedurii referitoare la asigurarea secretului votului cu bile prevazuta de Regulamentul activitarilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului”.
Legat de acest regulament, Sorin Grindeanu face si o propunere, ca in cazul in care procedura nu este respectata, normele sa prevada reluarea votului.

”Apreciez că modalitatea de exprimare a votului din 21 iunie 2017 cu privire la moţiunea de cenzură, desfăşurată în condiţii neregulamentare, a conturat un veritabil conflict juridic de natură constituţională între auorităţile publice datorită efectului direct al rezultatului votului asupra Guvernului”, se mai arată în sesizare.


sorin grindeanu ccr demiterea cabinetului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005187 (s)