News Flash:

Sorana Cirstea s-a calificat in turul doi la US Open

29 August 2018
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
sorana 1

Sorana Cirstea a inceput pentru a treia oara la rand un turneu cu victorie in set decisiv. La New York a debutat perfect, pentru ca apoi sa scape fraiele din mana.
A revenit pe calea succesului doar cu o doza importanta de sansa, capacitata la suta la suta de o nefericita greseala de judecata a arbitrei de scaun.

Jucatoarea din Targoviste li s-a alaturat Irinei Begu si Anei Bogdan in turul doi, intr-un remarcabil trio BBC, dupa un meci de exact doua ore, castigat cu 6-3, 3-6, 7-5 in fata americancei Alison Riske.

Risc masurat pentru Sorana si o eficienta clinica in primul set
Primele 29 de minute ale partidei pot reprezenta oricand un etalon pentru jocul Soranei Cirstea. Scapata in primul rand de rateurile deranjante cu serviciul, Sorana s-a lansat pe turnanta pregatita de atacul final dincolo de schimbarea mingilor, dupa un dialog prelungit cu replici iuti la serviciu, in care, timp de 17 puncte, nu s-a facut nici macar un punct pe retur. Cea careia i-au amortit simturile a fost Riske: Sorana a fortat cu moderatie returul si a jucat cu incredere reverul care s-a dovedit a fi lovitura de spectacol si finalizare in cele mai importante momente ale meciului.

Cirstea a reusit sa intinda super-eficienta din momentele cheie pret de inca sapte game-uri, chiar daca americanca Riske prelua pas cu pas initiativa, mai clar. Romanca a gasit insa resurse pentru a anula convingator primele mingi de break adverse, fie cu winner de rever, fie cu as, fie cu executie seaca la serviciu. Crisparea a aparut inaintea liniei de finis, atunci cand brusc luciditatea din jocul romancei a disparut, aparand dublele greseli si atacurile pripite. Sau eroarea in asumarea riscurilor, care a facilitat victoria partiala a americancei Alison Riske, cu un simetric 6-3 fata de scorul primului set.

Vestea buna: Sorana a reusit un finis incredibil. Vestea proasta: un factor extern a produs declicul

Cirstea a parut ca se zbate in nisipuri miscatoare si in start de set decisiv. Forta si elementul de sprijin au venit din afara, dupa ce romanca s-a simtit privata de un punct destul de important, in ceea ce ar fi putut fi chiar ultimul game al meciului. Crisparea lui Alison Riske a fost dublata, culmea, de luciditatea adusa, necaracteristic Soranei, de senzatia de lupta nu doar impotriva adversarei, ci si a arbitrei. Abia astfel a reusit Sorana Cirstea sa redevina lucida, cand arbitra a refuzat sa ii acorde rejucarea unui punct afectat clar de anuntul de out de la tusa.

Ca un soldat activat, Sorana nu a cedat decat un singur punct in urmatoarele trei game-uri, inainte de a castiga marea batalie mentala, din game-ul 12 al decisivului, prin recalibrarea parametrilor de risc.

Sorana Cirstea asteapta un posibil duel cu Maria Sarapova: rusoaica, favorita 22, o infrunta pe elvetianca Patty Schnyder.


sorana cirstea new york
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007138 (s)