News Flash:

SONDAJ: Patru francezi din zece sustin evitarea publicarii de caricaturi cu Mahomed

18 Ianuarie 2015
1036 Vizualizari | 1 Comentarii
Mai bine de patru din zece francezi (42%) apreciaza ca este necesara evitarea publicarii caricaturilor cu Profetul Mahomed, iar jumatate (50%) sustin o limitare a libertatii de exprimare pe Internet, potrivit unui sondaj publicat duminica.
In acest sondaj al Institutului Ifop publicat de catre saptamanalul Le Journal du Dimanche (JDD), la o intrebare care aminteste ca "anumiti musulmani se simt raniti sau agresati de publicarea unor caricaturi cu Profetul Mahomed", 57% dintre cei chestionati afirma ca "trebuie sa nu se tina cont de aceste reactii si sa continue sa se publice acest tip de caricaturi", in timp ce 42% cred ca "trebuie sa se tina cont de aceste reactii si sa se evite publicarea acestui tip de caricaturi". Un procent nu a raspuns.
Jumatate (50%) dintre persoanele chestionate declara ca sustin "o limitare a libertatii de exprimare pe Internet si pe retelele de socializare", in timp ce 49% se opun, iar 1% dintre cei chestionati nu au o opinie.
In total 81 dintre persoanele intervievate sustin "retragerea cetateniei franceze celor cu doua cetatenii condamnati pentru actiuni teroriste pe teritoriul francez", 68% sunt de acord cu "interzicerea revenirii in Franta a cetatenilor francezi suspectati ca s-au dus sa se bata in tari sau regiuni controlate de catre grupari teroriste" si tot 68% privesc favorabil "interzicerea de a iesi de pe teritoriu a cetatenilor francezi suspectati ca vor sa se duca in tari sau regiuni controlate de grupari teroriste".
In schimb, 57% nu sustin "alte interventii militare franceze in Siria, Yemen sau Libia", iar 63% nu se pronunta in favoarea unei "intensificari a operatiunilor militare franceze in Irak".
Sondajul a fost realizat telefonic in perioada 16-17 ianuarie, pe un esantion de 1.003 persoane, si este reprezentativ pentru populatia franceza adulta (metoda cotelor).
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Rodica  | #172
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: dorotric@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019716 (s)